Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar










Malzemeler

1 kase karnıbahar
1 patates
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
1 tutam dereotu
tuz, su

Hazırlanışı

1 adet soğanı yemeklik doğrayın, 1 adet patatesi ve karnıbahar parçalarını ince olarak kesin Üzerine 1 su bardağı süt ve sıcak su ilave edin ve çorbayı pişirin

Çorba piştikten sonra blendırdan geçirin Çorbayı servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

Çorbatarifleriinfo










Malzemeler

*50 gr dolmalık fıstık
* 5-6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı un
* Yeteri kadar tuz

Terbiyesi için :

* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım limon

Üzeri için :

* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar kırmızı biber

Hazırlanışı

1 – Bir kapta margarini eritinDolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alınAynı yağda unu kavurunYavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edinÜzerine tuz dökün Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın

2 – Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpınİçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın Tencereye koyarak bir taşım kaynatınBir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın Çorbanın üzerinde gezdirin Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun

e-tarifler










Malzemeler
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 baş kuru soğan
  • 3-4 adet sivribiber
  • 3-4 adet domates
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 avuç arpa şehriye
  • 2,5 lt su
Hazırlanması

1 soğanı ince ince yemeklik doğrayın sivri biberleri de doğrayın tencereye yağı koyun soğanı ve biberleri ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun

2 domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp tencereye ekleyin bir iki dakika karıştırın

3 mercimekleri yıkayıp ekleyin, bir iki kez karıştırın en son kaynar suyu ekleyip pişmeye bırakın mercimekler iyice ezilene kadar pişirin piştikten sonra tuzunu ekleyin servis yapmadan 15 dakika önce arpa şehriyeyi ekleyip şehriyeler uzayana kadar pişirin üzerine nane serpip servis yapın

portakalağacı



Alıntı Yaparak Cevapla