Konu
:
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Yalnız Mesajı Göster
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
08-04-2012
#
27
Prof. Dr. Sinsi
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Malzemeler
1 kase karnıbahar
1 patates
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
1 tutam dereotu
tuz, su
Hazırlanışı
1 adet soğanı yemeklik doğrayın, 1 adet patatesi ve karnıbahar parçalarını ince olarak kesin
Üzerine 1 su bardağı süt ve sıcak su ilave edin ve çorbayı pişirin
Çorba piştikten sonra blendırdan geçirin
Çorbayı servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Çorbatarifleri
info
Malzemeler
*50 gr dolmalık fıstık
* 5-6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı un
* Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için :
* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım limon
Üzeri için :
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar kırmızı biber
Hazırlanışı
1 – Bir kapta margarini eritin
Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun
Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın
Aynı yağda unu kavurun
Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin
Üzerine tuz dökün
Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın
2 – Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın
İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın
Tencereye koyarak bir taşım kaynatın
Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın
Çorbanın üzerinde gezdirin
Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun
e-tarifler
Malzemeler
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 baş kuru soğan
3-4 adet sivribiber
3-4 adet domates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 avuç arpa şehriye
2,5 lt su
Hazırlanması
1
soğanı ince ince yemeklik doğrayın
sivri biberleri de doğrayın
tencereye yağı koyun
soğanı ve biberleri ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun
2
domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp tencereye ekleyin
bir iki dakika karıştırın
3
mercimekleri yıkayıp ekleyin, bir iki kez karıştırın
en son kaynar suyu ekleyip pişmeye bırakın
mercimekler iyice ezilene kadar pişirin
piştikten sonra tuzunu ekleyin
servis yapmadan 15 dakika önce arpa şehriyeyi ekleyip şehriyeler uzayana kadar pişirin
üzerine nane serpip servis yapın
portakalağacı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul