Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar












Malzemeler

1 kase haşlanmış kestane
3 tavuk baget
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
tavuk suyu
tuz

Hazırlanışı

Tereyağını tencereye alarak eritin Ardından üzerine unu ekleyerek kavurun Biraz kavurduktan sonra haşlanmış kestaneleri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin Kestaneleri de ekleyerek bir süre daha kavurun
Üzerine önce soğuk su, sonra da haşlanmış tavuk bagetin suyundan ekleyerek kaynamaya bırakın Kaynayan çorbaya didiklenmiş tavuk etini de ekleyip tuzunu ilave edin Bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan ocaktan indirin

Çorbatarifleriinfo











Malzemeler
  • 1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 pırasa
  • 1 havuç, soyulmuş
  • 1 kereviz, soyulmuş
  • 1 patates
  • 1,5 lt kaynamış su
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurtanın sarısı, beyazından tamamen ayrılmış
Hazırlanması[*]soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağı ile tencere alıp kavurun 1 yemek kaşığı unu ekleyip 1-2 kez karıştırın [*]mutfak robotundan geçirilmiş pırasayı, havucu ve kerevizi ekleyin birkaç dakika daha karıştırıp 1,5 lt kaynamış suyu ilave edin sebzeler hafif pişince robottan geçirilmiş patatesi ekleyip pişmeye bırakın[*]bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın 1yumurtanın sarısını 1 limon suyu ile iyice çırpın çorbanın suyundan kaşıkla azar azar alıp terbiyeyi ılıtın daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş pişmiş olan çorbaya ekleyin tuzunu kontrol ederek ilave edin kereviz yaprakları ile süsleyinportakalağacı










Malzemeler

1 kase haşlanmış buğday
1 çay bardağı haşlanmış fasülye
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 litre su
1 demet taze nane
1 litre süt

Hazırlanışı

Tencerenin içine 1 kase haşlanmış nohut, haşlanmış buğday,haşlanmış fasulye, 2 çorba
kaşığı pirinç ve 1litre suyu ekleyin kaynatın Kaynadıktan sonra üstüne 1 litre süt ekleyin ve pişmesini sağlayın

Çorbayı servis kasesine alıp üstüne tereyağ eritin ve taze nane ile servis yapın

Çorbatarifleritv

Alıntı Yaparak Cevapla