Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar











Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 avuç erişte
  • 2 su bardağı yoğurt
  • tuz
  • arzuya göre tereyağı, kırmızı toz biber, nane
Hazırlanması[*]Yeşil mercimeği tencereye alıp üzerine su ekleyin Mercimekler pişmek üzere iken erişteleri ilave edin[*]Erişteler pişince 2 su bardağı yoğurdu bir kapta karıştırın Çorbanın suyundan yoğurda ekleyip ılıtın Yoğurdu çorba tenceresine ilave edin[*]Tuzunu ayarlayın Bir tavada yağı eritip biberi kızdırın En son üzerine bolca nane serpinPortakalağacı

















Malzemeler

• 1 kg domates
• 1 çorba kaşığı salça
• 1,5 çorba kaşığı un
• 500 gr süt
• 3 su bardağı et suyu
• 2 yumurtanın sarısı
•1 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı

1 Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin Daha sonra domatesleri robottan geçirin

2 Domatesleri aldığımız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun

3 Hazırladığınız domates püresi, ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın

4 Servis yapmadan hemen Önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılımasını sağlayın Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi, dökün Çorbayı sıcak olarak servis yapın

e-tarifler
















Malzemeler

2 enginar
1 soğan
1 sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
su, tuz
sıvı yağ

Üzeri İçin

Dereotu

Hazırlanışı

Soğan, sarımsak ve enginarları doğrayalım biraz sıvı yağ ile tencerede kavuralım üzerine biraz sıcak su koyup pişirelim Piştikten sonra doğrayıcı ile enginar ve soğanları parçalayalım
Başka bir tencere de tereyağı ile unu kavuralım sütü ekleyip karıştıralım Üzerine haşlanmış ve püre haline gelmiş enginarları ekleyelim, haşlanma suyu ile birlikte

Tuzunu ve gerekirse biraz daha sıcak su koyup, biraz daha pişirelim

Servis yapmadan önce ince ince kıydığımız dereotunu üzerine ilave edelim

Çorbatarifleriinfo




Alıntı Yaparak Cevapla