Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #33
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar












Malzemeler

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

2 kaşık yağ eritildikten sonra üzerine 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur Sonra ateşten indirilir Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı su ilave edilir 1 tatlı kaşığı tuz ilave edildikten sonra hafif ateşte, devamlı karıştırılarak 15 dakika pişirilir

Sıcak sıcak servis edilir

Çorbatarifiinfo















Malzemeler

• 6 bardak et suyu
• 2 soğan
• 1 havuç
• 2 patates
• 3 yaprak pazı
• 1 kereviz
• 3 yaprak lahana
• 2 domates
• 2 diş sarmısak
• 2 kaşık un
• 1 fincan sıvıyağ
• limon suyu

Hazırlanışı

1 Sebzelerin hepsini yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın

2 Tencereye 1 kahve fincanı sıvıyağ ve doğranmış sebzeleri koyun ve soteledikten sonra unu ilave edin

3 Kısık ateşte 20 dakika pişirin Limon suyunu ilave ederek servis yapın

Çorbatarifleritv

















Malzemeler

* 1 adet ufak hindi
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı tel şehriye
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet kereviz
* 4 adet salatalık turşusu
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 su bardağı turşu suyu
* 2 su bardağı su, tuz

Hazırlanışı

1 – Hindiyi bol suda haşlayınHaşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayınKemiklerinden ayırınTencereye tereyağı alınEriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun

2 – Sebzeleri küp doğrayınŞehriye ile soğana ilave edin2-3 dakika sote edinAyırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edinTuzuı katın Kaynayınca ateşi kısın

3 – Sebzeler yumuşayana dek pişirin Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyinYumurta sarısı turşu suyu ile çırpın Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın
Servise hazırdır

e-tarifler


Alıntı Yaparak Cevapla