Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #34
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar












Malzemeler

2 tane piliç,
3 domates,
1 demet kereviz yaprağı,
1 demet maydanoz,
2 fincan pirinç,
su,
tuz

Hazırlanışı

Genişçe bir tencereye 12 bardak su konur, iyine yıkanmış, te*mizlenmiş demet halinde kereviz, kabukları soyulup çok küçük parçalara ayrılmış domatesler ve biraz tuz ilave edilir Sonra sıra ile şu işlemler yapılır:

• Su kaynamaya başlayınca, iyice temizlenmiş ve yıkanmış piliçler tencereye konur, 40-45 dakika kaynatılır

• Piliç etleri yumuşayıp dağılacak hale gelince, tencereden kere*vizlerle beraber çıkarılıp bir tabağa alınır Tencerede kalan suya ayıklanıp yıkanan piliçler dökülür, 20 dakika daha pişirilir

• İndirileceği sırada piliç etlerinden istendiği kadar didilir, may*danozlar da ince ince kıyılır Çorbaya katılır

Çorbatarifleritv















Malzemeler

1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik yarma
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz

Hazırlanışı

Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım

Üzerine 6 bardak su ekleyelim
Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim
Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım

Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım

Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım
Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım

Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim

Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz

e-tarifler
















Malzemeler

100 gram sığır eti,
100 gram margarin,
3 kaşık un,
1 çay kaşığı kırmızıbiber,
1 baş soğan,
yarım kaşık domates salçası,
6 bardak su

Hazırlanışı

Tencereye 50 gram margarin konur, üzerine kıyılmış soğan ilave edilip, hafifçe kavrulur Sonra sıra ile şu işlemler yapılır:

• Et ilave edilip, pişirilir

• Bir kaşık un konulup karıştırılır Ardından 1 kaşık daha un konur Salça ve kırmızıbiber ilave edilir, 1-2 dakika daha ateşte bırakılır

• Suyun yarısı ilave edilip kaynatılır

• Geriye kalan yağ başka bir kapta kızdırılır, unun kalan kısmı buna ilave edilir

• Bu karışım diğer tencereye aktarılır, tuzu konur ve kaynatılır

Çorbatarifleritv

Alıntı Yaparak Cevapla