08-04-2012
|
#35
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar


Malzemeler
Yarım bayat ekmek,
4 bardak et suyu,
2 yumurta,
4 kaşık yağ,
maydanoz,
tuz,
su veya süt
Hazırlanışı
Bayat ekmek ince küçük parçalara doğranır
• Tencereye et suyu ve dilimlenmiş ekmekler konur Sonra ateşe oturtulur
• Ekmekler ezilene kadar kaynatılır
• İçine yağ, tuz, karabiber ilave edilir, 10 dakika daha pişirilir
• Bir kap içinde iki yumurtanın sarısı su veya sütle ezilir
Sonra ateşten indirilen çorbanın içine yavaş yavaş dökülüp karıştırılır
• Üzerine maydanoz serpilip servis yapılır
Çorbatarifleri tv


Malzemeler
• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 adet rendelenmiş havuç (büyük boy)
• 1 adet piliç göğsü (kibrit kesimi)
• 12 adet kıyılmış mantar (orta boy)
• 1 kahve fincanı rende kaşar
• 2 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı süt
• 4 su bardağı kaynar su
• 1 adet et tatlandıncı
• 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bir tencerede kızdırdığımız yağa rendelenmiş havucu, kıyılmış pilici ve mantarı üçer dakika arayla ekleyip soteleyelim Kaynar suyu, tuzu ve tatlandırıcıyı ilave edip on dakika pişirelim Süt ile unu bir kaba koyup çırpalım/ süzdükten sonra kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp sütle unun içine koyalım Tel çırpıyla karıştırıp kaynayan çorbanın içine dökerek hızlıca karıştıralım ve kaynamaya bırakalım Üç dakika kaynattıktan sonra köpüğünü alıp ocaktan kaldıralım
e-tarifler


Malzemeler
* 8 su bardağı et suyu
* 3 çorba kaşığı Sana 2 büyük boy soğan (ince doğranmış)
* 4 diş sarmısak (ezilmiş)
* Yarım kg domates (ince kıyılmış)Yarım kg pazı veya ıspanak (ince doğranmış)
Hamur malzemesi:
* 2,5 kahve fincanı un
* 3 yumurta
* Tuz / Karabiber Yarım çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
* Bir tencerede Sana’yı eritin; soğan ve sarımsakları katıp,5 dakika kavurun
* Domates ve pazıyı ilave edip,3 dakika daha kavurun
* Et suyu, tuz ve karabiberini ekleyip,kaynamaya bırakın
* Bir kasede,un,yumurta,karbonat ve az tuzu karıştırıp,biraz cıvık kıvamda bir hamur hazırlayın
* Bu hamuru,küçük toplar şeklinde,kaynayan çorbanın içine atın 20 dakika pişirin
* Arzu edilirse,yanında sirke ile servis yapabilirsiniz
Püf Noktası: Hamur yaparken,içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz koyarsanız,çorbanın hem lezzetine,hem de
görüntüsüne katkıda bulunursunuz
e-tarifler
|
|
|