08-04-2012
|
#36
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar


Malzemeler
1 demet semizotu
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
1- Semizotlarını temizleyip, yıkayıp bir kenara koyun
2- yağı bir tencereye alın Semizotlarını ekleyin yumşayana kadar birkaç dakika kavurup suyu üzerine ekleyin Kaynamaya bırakın
3- Terbiyesi için;un, sarımsak, limon suyu ve tuzumuzu blendır dan geçirelim… Diğer yandan da iyice pişen semizotumuzu da aynı şekilde blendır dan iyice geçirip azar azar terbiyesini ilave ederek, koyulaşıncaya kadar karıştıralım ve sıcak servis yapalım… Afiyet olsun
missgibi com


Malzemeler
250 gram parça et,
2 kaşık un,
2 kaşık yağ,
4 bardak et-suyu,
2 limon,
4 yumurta,
1 kahve kaşığı kırmızı biber,
tuz
Hazırlanışı
Önceden hazırlanan et suyu içerisine 250 gram parça et atılıp iyice pişirilir
Sonra, sıra ile şu işlemler yapılır
• Et suyu süzgeçten geçirilir
• Parça et, “fındık” büyüklüğünde doğranır
• Başka bir kapta 2 kaşık unla yağ pembeleşmeden kavrulur
• Etli suya ilave edilir Bu sırada limon suyu ile yumurta karıştırılıp terbiyesi hazırlanır
• Çorba ateşten indirildikten sonra üzerine dökülüp iyice karıştırılır
• Kaselere konulduktan sonra üzerine yeteri kadar kırmızı biberli yağ dökülür
Çorbatarifleri tv


Malzemeler
4 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
Yarım su bardağı portakal suyu (ben taze taze sıktım portakal suyunu narenciye sıkacağında 2 portakaldan yeteri kadar çıkıyor Sıktıktansonra süzmeyi unutmayın )
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz-karabiber
Yapılışı
Havuçları kazıyın Patatesi ve soğanı soyun Küp küp doğrayın
Tenecereye eklediğiniz yağda 2 dakika bi çevirin tüm sebzeleri 2 bardak suyu ekleyin ve bırakın haşlansınlar
Sebzeler yumuşadıktan sonra blendırdan geçirip kalan suyu ve portakal suyunu ekleyin
Tuzunu ve dilerseniz karabiberini de ekledikten sonra maydonozla servis edebilirsiniz
corbacesitleri com
|
|
|