Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar










Malzemeler

4-5 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon
Tuz, kekik, kırmızıbiber

Üzeri için

4 dilim ekmek
Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın

2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun

3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun Üzerine azar azar 1 litre et suyunu ekleyin Baharatlarını ekleyerek 10 dakika orta ateşte kaynatın

4- Pişen çorbanın altını kapatın Tencerenin ağzı boyutlarında ufalttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyun

5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın

6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün

mutfaksirlaricom














Malzemeler

1- 1,5 su bardağı haşlanmış kuskus makarna
1,5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
tuz
1,5 litre su

Yapılışı[*]Kalan makarnanızdan 1,5 su bardağı kenara ayırın[*]Tencereye un,tuz, yumurta ve yoğurtu koyun[*]Çırpıcı yardımıyla tüm malzeme pürüssüz bir karışım olana kadar çırpın[*]Suyu ve naneyi malzemelere ekleyin, orta ateşte karıştırarak kaynatın[*]Kaynayan çorbaya 1,5 su bardağı kuskusu ekleyin[*]10 dakika daha orta ateşte pişirdikten sonra sıcak sevis yapın mutfaksirlaricom















Malzemeler

1 Demet Yılanotu (tırşik)
1 su bardağı Yarma Buğday
2 su bardağı terbiyeli yoğurt
½ su bardağı un

Hazırlanışı [*]Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın[*]Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın[*]Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin[*]Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın[*]Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın[*]Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın[*]Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapınmutfaksirlaricom

Alıntı Yaparak Cevapla