08-04-2012
|
#38
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar


Malzemeler
4-5 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon
Tuz, kekik, kırmızıbiber
Üzeri için
4 dilim ekmek
Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın
2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun
3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun Üzerine azar azar 1 litre et suyunu ekleyin Baharatlarını ekleyerek 10 dakika orta ateşte kaynatın
4- Pişen çorbanın altını kapatın Tencerenin ağzı boyutlarında ufalttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyun
5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın
6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün
mutfaksirlari com


Malzemeler
1- 1,5 su bardağı haşlanmış kuskus makarna
1,5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
tuz
1,5 litre su
Yapılışı[*]Kalan makarnanızdan 1,5 su bardağı kenara ayırın [*]Tencereye un,tuz, yumurta ve yoğurtu koyun [*]Çırpıcı yardımıyla tüm malzeme pürüssüz bir karışım olana kadar çırpın[*]Suyu ve naneyi malzemelere ekleyin, orta ateşte karıştırarak kaynatın [*]Kaynayan çorbaya 1,5 su bardağı kuskusu ekleyin [*]10 dakika daha orta ateşte pişirdikten sonra sıcak sevis yapın mutfaksirlari com


Malzemeler
1 Demet Yılanotu (tırşik)
1 su bardağı Yarma Buğday
2 su bardağı terbiyeli yoğurt
½ su bardağı un
Hazırlanışı [*]Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın [*]Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın [*]Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin [*]Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın [*]Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın [*]Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın [*]Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın mutfaksirlari com
|
|
|