Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #40
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar












Malzemeler

4 patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ (üzeri için)
4 su bardağı su
tuz
kırmızıbiber
kuru nane

Yapılışı

Çok lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşidimiz olan, sütlü patates tam ağzınıza layık
Tencereye sıvı yağı alalım, unu ekleyip hafif sararıncaya kadar karıştıralım Yavaş yavaş karıştırırken önce süt, daha sonra suyu ekleyelim 15 dk kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edelim ve tuzunu ekleyelim Haşlanan patatesleri iri iri doğrayıp üzerine ekleyelim ve ayrı bir tava içerisinde sıvı yağı kızartın Kızaran yağa, kırmızı biber ve nane ekleyin, yağ kızarınca ateşten alıp çorbanın üzerine ekleyin

yemektarifleri1
















Malzemeler

yarım kereviz (julyen usulü doğranmış)
2 adet patates (julyen usulü doğranmış)
1 adet soğan
1 çorba kşığı maydanoz (kıyılmış)
4 çorba kaşığı margarin
75 su bardağı et suyu
kekik
karabiber
tuz

Yapılışı

Erittiğiniz yağın içine sebzeleri atıp yumuşayıncaya kadar pişirin Diğer bir taraftan et suyunu kaynatın Kaynayınca sebzeleri, tuzu, karabiberi kekiği ve maydanozunu katarak karıştırın Sıcak servis yapın

yemektarifleri1














Malzemeleri
  • 1 kg fener balığı (fileto)
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yapraklı kereviz
  • 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiye için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım kahve fincanı elma sirkesi
  • Tuz

Hazırlanışı

Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup tencereye alın Maydanoz ve defne yapraklarını ilave edin üzerlerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler biraz haşlanıncaya kadar pişirin

Balık filetoyu tencereye ilave edin Hepsi birlikte piştikten sonra sebzelerle balıkları ayrı kaplara alın Maydanoz ve defne yapraklarını çıkarınSebzeleri suyuyla birlikte mutfak robotundan geçirin Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun Sebze ve balık suyunu ilave edip kaynamaya bırakın

Bir kasede yumurta ile limon suyunu karıştırıp tencereye aktarın Kuşbaşı olarak böldüğünüz balığı ve elma sirkesini ilave edip 10 dakika kaynatın Servis tabağına alıp üzerini kırmızı biber ve kişnişle süsleyerek servis yapın

lezzetcom


Alıntı Yaparak Cevapla