Konu
:
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Yalnız Mesajı Göster
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
08-04-2012
#
40
Prof. Dr. Sinsi
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Malzemeler
4 patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ (üzeri için)
4 su bardağı su
tuz
kırmızıbiber
kuru nane
Yapılışı
Çok lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşidimiz olan, sütlü patates tam ağzınıza layık
Tencereye sıvı yağı alalım, unu ekleyip hafif sararıncaya kadar karıştıralım
Yavaş yavaş karıştırırken önce süt, daha sonra suyu ekleyelim
15 dk kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edelim ve tuzunu ekleyelim
Haşlanan patatesleri iri iri doğrayıp üzerine ekleyelim ve ayrı bir tava içerisinde sıvı yağı kızartın
Kızaran yağa, kırmızı biber ve nane ekleyin, yağ kızarınca ateşten alıp çorbanın üzerine ekleyin
yemektarifleri1
Malzemeler
yarım kereviz (julyen usulü doğranmış)
2 adet patates (julyen usulü doğranmış)
1 adet soğan
1 çorba kşığı maydanoz (kıyılmış)
4 çorba kaşığı margarin
7
5 su bardağı et suyu
kekik
karabiber
tuz
Yapılışı
Erittiğiniz yağın içine sebzeleri atıp yumuşayıncaya kadar pişirin
Diğer bir taraftan et suyunu kaynatın
Kaynayınca sebzeleri, tuzu, karabiberi kekiği ve maydanozunu katarak karıştırın
Sıcak servis yapın
yemektarifleri1
Malzemeleri
1 kg fener balığı (fileto)
2 soğan
2 havuç
2 patates
2 defne yaprağı
1 yapraklı kereviz
1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Terbiye için
1 yumurta sarısı
1 limon
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı un
Yarım kahve fincanı elma sirkesi
Tuz
Hazırlanışı
Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup tencereye alın
Maydanoz ve defne yapraklarını ilave edin
üzerlerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler biraz haşlanıncaya kadar pişirin
Balık filetoyu tencereye ilave edin
Hepsi birlikte piştikten sonra sebzelerle balıkları ayrı kaplara alın
Maydanoz ve defne yapraklarını çıkarın
Sebzeleri suyuyla birlikte mutfak robotundan geçirin
Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun
Sebze ve balık suyunu ilave edip kaynamaya bırakın
Bir kasede yumurta ile limon suyunu karıştırıp tencereye aktarın
Kuşbaşı olarak böldüğünüz balığı ve elma sirkesini ilave edip 10 dakika kaynatın
Servis tabağına alıp üzerini kırmızı biber ve kişnişle süsleyerek servis yapın
lezzet
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul