Konu
:
Çükündür Kavurması Ve Çükündür Sirkelisi
Yalnız Mesajı Göster
Çükündür Kavurması Ve Çükündür Sirkelisi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çükündür Kavurması Ve Çükündür Sirkelisi
Çükündür Kavurması
Topraktan taze olarak sökülen çükündürler iyice yıkanır ve saçakları ayıklanır
Sonra büyükçe bir kapla suda haşlanır
Haşlanan çükündürler sudan alınarak dışları soyulur ve rendelenir
Bir tencerede kızdırdığımız yağ ile pişene kadar karıştırılarak kavrulur
Tatlı özelliği olduğundan dolayı tuz veya baharat ilave edilmeden servis yapılır
Çükündür Sirkelisi
Haşlanan çükündürler teker şeklinde ve iki santim kalınlığında doğranarak tuzsuz sirkeli su ile turşu şeklinde kurulur
Ve sirkeli suda bir iki hafta bekletildikten sonra tüketilmeye başlanır
Kışlık olarak da yapılır ve ilginç bir tadı olur bir nevi tadı şalgam suyunu andırır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul