Konu
:
Zeytinyaglı Kereviz - Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyaglı Kereviz - Kereviz Dolması
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyaglı Kereviz - Kereviz Dolması
Zeytinyagl
ı
Kereviz
Malzemeler:
1/2 çay zeytinyağı
15 adet arpacık soğan, soyulmuş
10 sarımsak, soyulmuş
2 ortaboy havuç, soyulmuş & küp küp doğranmış
3 adet kereviz (orta boy)
2 ortaboy patates, soyulmuş & küp küp doğranmış
1 limonun suyu
kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı konserve bezelye
5-6 dal kereviz yaprağı
Hazırlanması:
[*]
yağı tencereye alıp arpacık soğanları, sarımsakları ve havuçları ilave edin
yaklaşık 5 dakika -ara sıra karıştırarak- kendilerini hafif bırakana kadar kavurun
[*]
bu arada kerevizleri, beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölün
ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirin
bunları yıkayıp tencereye ilave edin
bu arada karıştırma işlemine devam edin
patatesleri ve limon suyunu tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra kerevizlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su koyun
kerevizler yumuşayana kadar pişirin
(kereviz piştiyse diğerleri de pişmiştir
) tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakın
[*]
soğuduktan sonra servis tabağına önce kerevizleri alın
sonra sebzelerle içlerini doldurun
üzerlerini bezelye ve kereviz yapraklarıyla süsleyin
Alintidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul