Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Patlıcan Sarması

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Patlıcan Sarması




Yoğurtlu Patlıcan Sarması



Malzemeler
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1su bardağı süzme yoğurt
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Damak tadınıza göre tuz, kekik, pul biber
  • Süslemek için taze soğan
Yapılışı
  • Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin
  • Tuzlu suda 30 dakika bekletip süzdükten sonra kurulayın
  • Bir kâsede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın
  • Başka bir kâsede yumurtaları çırpın
  • Kızartma yağını geniş bir tavada ısıtın
  • Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın
  • Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
  • Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın
  • Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın
  • Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın
Kadınlar kulübü sitesi

Alıntı Yaparak Cevapla