Konu
:
Sebze Tava (Lale'nin Tarifi)
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Tava (Lale'nin Tarifi)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Tava (Lale'nin Tarifi)
Malzemeler
1 Kabak
1 büyükçe kırmızı biber
2 tane çarliston biber
1 tane ufak karnıbahar
2 orta boy havuç
1 tane büyük soğan
6-7 diş sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
Yapılışı
Havuçları soyup ince şeritler halinde kesiyoruz
Tavaya zeytinyağını koyduktan sonra havuçları içine atıp bir müddet kavuruyoruz
Eğer vok tavanız varsa vok tavada , yoksa normal tavada da yapabilirsiniz
Karnıbaharı ufak parçalara ayırıp, havuçlara ilave edip kavuruyoruz (havuç ve karnıbahar sert olduğundan onları öncelikle kavuruyoruz)
Biberleri de ince ve biraz uzun kesiyoruz, soğanı da ay şeklinde kestikten sonra sarımsaklarla beraber tavaya ekliyoruz
Kavurmaya devam ediyoruz
En son olarak da kabağı ufak kestikten sonra diğer malzemelere ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz
Sebzeler yumuşamaya başladığında tuzunuda ilave edip altını kapatıyoruz
Sebzelerin çok fazla kavrulmamaları gerekiyor, dişe dokunur şekilde olacak
Yukarıda yazdığım malzemelere ilave olarak brokoli de koyabilirsiniz
Evde olmadığından koyamadım
İsteğe göre, ince şeritler halinde kesilmiş tavuk etinide koyabilirsiniz
Tavada ilk önce tavuk etlerinin biraz kızarması gerekir
Bu yemeğin yanına pilav çok yakışıyor
İlaveten sarımsaklı yoğurt yaptım yanına
Yoğurt yerine soya sosu ve acı sos da kullanabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul