08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği
Etsiz Taze Bamya Yemeği

Malzemeler - Taze Bamya
          500 gr
Zeytinyağı            6 Yemek Kaşığı
Soğan                   1 Adet
Domates              2 Adet
Kaynar Su          3 Su Bardağı
Limon Suyu       1/2
Tuz                     1 Tatlı Kaşığı
Ön Hazırlık
Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak Domatesler soyulacak kuşbaşı doğranacak
Bamyalar buradan tarifine uygun olarak temizlenecek
3 Su bardağı kaynar su hazır edilecek
Bamya yemeği malzemeleri

Bamyalar temizlenmiş

Soğan kavrulmuş

Domatesler ilave edilmiş, kavrulmuş

Üzerine bamyalar, su, tuz ve limon suyu ilave edilmiş

Bamya yemeği servise hazır

Maharetini Göster
Tabanı kalın çelik bir tencereye 6 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak
Üzerine soğanlar katılacak, kavrulacak
Üzerine domatesler ilave edilecek diriliği gidinceye kadar kavrulacak
Üzerine bamya, 3 Su bardağı kaynar su, tuz ve limon suyu katılacak, karıştırılacak
Yemeğin tuz'u karar hale getirilecek
Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak
Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek
Saat'a bakılacak bir yere not edilecek
Tam, 45 Dakika süre sonunda bamya yemeğiniz servise hazır
Sonrası malum
Afiyet Olsun
|
|
|