Konu
:
Karadeniz'in Meşhur Lezzeti | Fasulye Diblesi
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz'in Meşhur Lezzeti | Fasulye Diblesi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz'in Meşhur Lezzeti | Fasulye Diblesi
K
aradeniz'in
M
eşhur
L
ezzeti
F
asulye
D
iblesi
M
alzemeler:
- 500 gr taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağın yarım parmak eksik zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- 2 çay kaşığı dolusu tuz
Y
apılışı :
Fasulyeler ayıklanır
1 cm eninde doğranır
Kuru soğan ince ince kıyılır
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirilir
Pirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir
İyice yıkanarak nişastasının akması sağlanır
Kavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür
Pirinçler ise iki kısma ayırılır
Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir (5 katınız olacak)
2
5 çay bardağı su , karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır
Taze fasulye diblesinin üzerine dökülür
En son kalan yağ ilave edilir
Pilav gibi suyu kalmayana kadar pişirilir
Demlenmesi için beklenir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul