Yalnız Mesajı Göster

En Sağlıklı Bahar, Bilin Bakalım Hangi Bahar?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Sağlıklı Bahar, Bilin Bakalım Hangi Bahar?



Bilin Bakalım Hangi Bahar?







Malzemeler
  • 1 Küçük karnıbahar
  • 2 Ad havuç
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • 10-15 ad kornişon turşu
  • Yarım demet kadar dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
Hazırlanışı
Öncelikle haşlanacak malzemelerden işleme başlıyoruz

Karnıbaharı haşlayıp süzüyor, soğutuyor ve küçük parçalara ayrıyoruz

Bezelyeleri de aynı şekilde haşlıyor, süzüyor, soğutuyoruz

Havuçları da haşlıyor, süzüyor, soğutuyor ve dilimlere ayrıyoruz

Kornişon turşuları istediğimize göre dilimliyor ve dereotunuda küçük küçük doğruyoruz

Sarımsakları bir güzel eziyor ve tüm malzeme karıştırtıktan sonra bunların üzerinede zeytinyağı , limon ve çok az tuzu da ilave ediyoruz

Afiyet olsunnn

***

Faydalarından kısaca da söz edelim ki, özellikle kokusundan dolayı "iğrenççç" diye tanımlayanlar belki bu tanımın üstünde bir kez daha düşünürler

Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra;

Karnabahar, tüm Turpgiller'deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizkini aza indirger Özellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir

Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma riskini da azaltır

Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler

Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar

Önemli Bir Not: Bu etkilerinden yararlanmak için karnabahar haftada 2-3 kez yenilir Ancak, tüm Turpgiller'deki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermelidir





Alıntı Yaparak Cevapla