Yalnız Mesajı Göster

Kanser Ve Şeker Üzerine...

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanser Ve Şeker Üzerine...



Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu
öğrenir 1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sağlıklı bir hücreyi kanser hücresinden ayıran şeyin ne olduğunu bulmuştur Bu, o kadar önemli bir buluştur ki, Otto Warburg'a Nobel Ödülü
kazandırmıştır

Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardır Bu da, vücudun normal hücrelerinin oksijenli solunumunun, oksijensiz - anaerobik- hücre solunumuyla yer değiştirmesidir

Warburg'un buluşu bize başka neleri anlatmaktadır?

Birincisi, kanser, normal hücrelerden çok farklı bir biçimde metabolize olmaktadır Normal hücreler oksijene ihtiyaç duyar; kanser hücreleri oksijenden kaçınır Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan kliniklerde kullanılan bir yöntemdir

Bu buluşun bize anlattığı başka bir şey de, kanserin bir
mayalanma (fermantasyon) süreciyle metabolize olduğudur
Kanserin metabolizması normal hücre metabolizması ndan 8 kat daha büyüktür

Yukarıda söylediğimiz her şeyi birleştirirsek ortaya
şu tablo çıkıyor:

Vücut, kanseri beslemeye çalışırken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çalışır Kanser devamlı açlıktan ölmenin eşiğindedir ve vücuttan kendisini beslemesini talep etmektedir Besin alımı kesilirse kanser açlıktan ölmeye başlar Tabii kendisini beslemek için vücudun şeker üretmesini sağlayamazsa

Proteinlerden şeker
Bu ziyan sendromuna kaşeksia (cachexia) denir Kaşeksia vücudun proteinlerden (evet, doğru duydunuz, karbonhidratlardan veya yağlardan değil de, proteinlerden) "glükoneogenez" (yeniden glükoz yapımı) işlemiyle, şeker elde etmesidir Bu şeker kanseri beslerVücut sonunda, kanser hücresini beslemeye çalışırken kendisi açlık çeker

Şimdi, kanserin şekerle beslendiğini öğrenmişken, onu
şekerle beslemek mantıklı geliyor mu size? Yani
karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak?

Bugün, kansere karşı uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (işe de yaramaktadırlar) çünkü günün birinde birisi şeker ve kanser arasındaki bağlantıyı görmüştür Bu terapilerde, karbonhidratlar bakımından zengin gıdalara izin verilmez Terapilerin hiçbirinde şekere de izin verilmez çünkü şeker kanseri beslemektedir

Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir?

Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek kişinin siz değil, kendisi olduğunu düşünmektedir Belki Otto Warburg'un buluşunu duymuştur ama geri kalan parçaları tamamlayamamıştır Belki de beslenmeyle ilgili hiçbir şey
öğrenmemiştir Aslında 1978'e kadar ABD'nin resmi
kuruluşlarından biri, beslenmenin kanserle bir ilgisi
olmadığını iddia etmekteydi

Kanser ve şeker bağlantısından haberdar olanlar ise, dikkate değer terapilerle ortaya çıktılar Bunlardan biri
'Laetrile'dir Kaşeksialı hastaların yüzde 50'den fazlasında glükoneogenez sürecini durduran hidrazin sülfat bunlardan bir diğeridir

Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanında bir
"akıllı bomba" üzerinde çalışmaktadır Akıllı bomba diyebileceğimiz ilacın üzerinde bir kaplama vardır İlaç, vücutta oksijensiz bir bölge ile karşı karşıya geldiğinde bu kaplamayı üzerinden atar

Kanseri yok etmek için kemoterapiyi serbest bırakır Çünkü, vücutta oksijensiz tek alan, kanserli bölgedir

Kanser hücresini aç bırakmaya çalışan besin terapileri de
vardır Kanserin ne sevdiğini bilen hasta, bunları yemekten
kaçınır Kanser, çiğ yiyeceklerdense, pişmiş yiyecekleri sever Pişirme işlemi, besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir Bir de, kanserin şeker sevdiğini aklınızdan çıkarmayın Kanserinizi sevmiyorsanız, onu beslemeyin!

Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak çözüm değil Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız, başka bir tuzağa düşmüş olursunuz

Tatlandırıcıların da vücuda ciddi zararları olduğu, yapılan araştırmalarla kanıtlandı

Örneğin, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), sakarin
içeren her türlü gıda maddesinin üzerine " Sağlığa
zararlıdır Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kansere yol
açmıştır" ibaresinin konmasını şart koştu

Aspartam ve sükraloz gibi diğer tatlandırıcılar da yan
etkileri nedeniyle uzak durulması gereken gıdalar arasında

(Editörün notu: Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok)

Kaynak: International Wellness Directory

Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı?

İngiltere'de 1815'de 5 kg cıvarında olan kişi başına yıllık çay şekeri tüketimi 1970'de 50 kg 'ın üzerine çıkmıştır

1970-2000 yılları arasında ABD vatandaşları önceki yıllara oranla yılda 100 litre daha fazla şekerli meşrubat tüketmişlerdir

Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildirÇocuğu ile büyüğü ile çılgınca şeker ve beyaz un kullanılmaktadır Bütün bu bilgiler kanserlerin niçin arttığını göz önüne açıkça sermektedir



Alıntı Yaparak Cevapla