08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurulmuş Gıda Sağlıktır..

• Dondurarak saklama, gıdaların en iyi korunma yöntemidir
• Bu yöntemle gıdanın doğal lezzet, renk ve besin değerinin korunması sağlanır
• Tarladan toplandıktan sonra hemen dondurulur
• En ideal ve gelişmiş dondurma işlemi, IQF(Individually Quick Freezing- Bireysel Hızlı Dondurma) teknolojisi ile -40 derecede yapılır
• IQF işlemi, meyve ve sebzelerin tek tek, doğal yapılarına zarar vermeden, besin değerleri ve tazelikleri en iyi şekilde korunarak, kısa sürede dondurulmasını sağlar
• Koruyucu ve katkı maddesi içermez
• Tarladan toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için, çocuklara verilebilecek kadar katkısız ve tazedir
• GDO’lu (genetiği değiştirilmiş) tohum kullanılmaz
• Vitamin ve mineral değerleri dalından kopartıldığı andaki besin değerine çok yakındır
• Hormonsuz olarak mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveler en doğru zamanda hasat edilir
• Tat testlerinden geçirilen dondurulmuş ürünler her porsiyonda aynı lezzet ve kaliteyi taşır
• Mevsiminde dondurulan sebze ve meyveler her zaman tazedir
• Dondurulmuş gıda satın aldığında sap, kabuk ve çekirdek gibi kısımlara bedel ödemezsiniz
• Kullanıma hazır olması nedeniyle, kullanımı çok kolay ve pratiktir
• Saklama koşulları doğru uygulanırsa tazeliğini çok uzun süre korur
Dondurulmuş sebzeler;
• Buzluktan çıkar çıkmaz, doğrudan tencereye konularak, vitamin değerlerinde kayıp olmaması için çok kısa sürede pişirilebilir
• Buharda pişirildiğinde vitamin değerlerinde minimum kayıp olur
• Mısır, ıspanak, kereviz, havuç, soğan pişirilmeden tüketilebilir
• Pişirilmeden önce çözdürülmesine gerek yoktur
• Patatesler, kızartma yerine fırında da pişirilebilir
Evim, Ağustos 2010
|
|
|