Konu
:
Sanıldığından Daha Tuzlu Yiyecekler
Yalnız Mesajı Göster
Sanıldığından Daha Tuzlu Yiyecekler
08-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sanıldığından Daha Tuzlu Yiyecekler
K
onserveler
Mısır, bezelye gibi besinlerin konserveleri de aşırı tuz tüketimine neden olabilir
Sebzelerin raf ömrünü uzatmak amacıyla içine atılan tuz miktarı artıyor ve ortalama bir kutu konserve 240 mg ile 800 mg arasında sodyum içeriyor
S
oslar
Küçük bir kase ketçup 167 mg sodyum içeriyor, aynı miktarda hardalda ise 150 mg sodyum var
B
azı
Ç
orba
T
ürleri
Yapılan araştırmalar yemeye başlarken sebze çorbası tercih edenlerin yüzde 20 daha az kalori aldığını gösteriyor
Ancak kremalı çorbalar o kadar da masum değil
Özellikle içine koyulan et suyu ve tavuk suyu tadı veren malzemeler bu oranı artırıyor
T
uzlu
K
rakerler
Tuzlu krakerler cipsler kadar yağlı olmadıkları için daha masum gibi görünebilirler ancak ortalam bir paket tuzlu bisküvide 440 mg sodyum bulunuyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul