Yalnız Mesajı Göster

Sanıldığından Daha Tuzlu Yiyecekler

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sanıldığından Daha Tuzlu Yiyecekler






Konserveler






Mısır, bezelye gibi besinlerin konserveleri de aşırı tuz tüketimine neden olabilir

Sebzelerin raf ömrünü uzatmak amacıyla içine atılan tuz miktarı artıyor ve ortalama bir kutu konserve 240 mg ile 800 mg arasında sodyum içeriyor





Soslar




Küçük bir kase ketçup 167 mg sodyum içeriyor, aynı miktarda hardalda ise 150 mg sodyum var





Bazı Çorba Türleri





Yapılan araştırmalar yemeye başlarken sebze çorbası tercih edenlerin yüzde 20 daha az kalori aldığını gösteriyor
Ancak kremalı çorbalar o kadar da masum değil Özellikle içine koyulan et suyu ve tavuk suyu tadı veren malzemeler bu oranı artırıyor





Tuzlu Krakerler





Tuzlu krakerler cipsler kadar yağlı olmadıkları için daha masum gibi görünebilirler ancak ortalam bir paket tuzlu bisküvide 440 mg sodyum bulunuyor






Alıntı Yaparak Cevapla