Prof. Dr. Sinsi
|
Omega 3 'Ün Sağlıktaki Önemi, Omega 3 Hangi Besinlerde Bulunur

OMEGA 3'ÜN SAĞLIĞIMIZ İÇİN NASIL FAYDALARI VARDIR  
Anne ve Çocuk Sağlığındaki Önemi
Omega-3 yağ asitleri, anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimine yardımcı olur - Bebeğin beyin ve retina gelişimini destekler,
- Erken doğum riskini azaltır,
- Hamilelik süresinin ve bebeğin doğum ağırlığının artırılmasını sağlar,
- Doğum sonrası depresyondan korunmayı sağlar,
- Çocuğun matematik zekasının geliştirir, okuma, telaffuz ve yazma beceresini artırılmasını sağlar

Zihin Sağlığındaki Önemi- Depresyon tedavisini destekler,
- Bunama ve Alzheimer hastalığı riskinin azaltmasına yardımcı olur,
- Ruh hali, konsantrasyon, bellek, dikkat ve davranış bozukluklarına karşı yardımcı olur,
- Saldırganlık azaltmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olur,
- Mizaç, tepkisellik ve kişilik üzerinde olumlu etkiler yapar

Göz Sağlığı İçin Önemi
Omega 3 alımı gözlerde yaşa başlı olarak oluşan sarı nokta hasarlarını azaltmaktır
Omega 3 yağ asitlerinin eksikliğinde, retinada görme fonksiyonu azalır
İskelet Sistemimiz İçin Faydaları Neler
Kemiklerde kalsiyum toplanmasını yardımcı olarak onların güçlenmesini sağlar
Eklem iltihabı ve kıkırklara zarar veren enzim aktivitelerinin azalmasına yardımcı olur
Eklemlerde hassasiyet ve sabah sertliğinin azalmasını sağlar
Kalp ve Dolaşım Sistemi İçin Faydaları Neler- Kalp damar hastalığı riski olanların veya bu hastalığı taşıyanların kalp sağlığını korumaya yardımcı olur,
- Damar sertliği oluşumunun yavaşlatır,
- Trigliseritlerin kandaki oranının düşürülmesine yardımcı olur,
- Kalp hastalıklarında kötü kolesterolün azaltılıp iyi kolesterolün artırılmasını sağlar,
- Kalp krizi sonrası felç, ikinci bir kalp krizi ve ölüm riskinin azaltır,
PEKİ OMEGA-3 HANGİ BESİNLERDE BULUNUR:
Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklarda (somon balığı),
Orkinos tipi ton balığı, uskumru, sardalya, hamsi gibi balık türlerinde
VE
Keten tohumu yağı , Ada çayı yağı , Kivi , Perilla , Semizotu, Ceviz, badem, fındık, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut,
mısır, mısır unu, çörek otu yağı, kanola yağı, soya yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli
ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde bulunur
alıntıdır 
|