Konu
:
Fit Fransızların Sırrı Tarhunda
Yalnız Mesajı Göster
Fit Fransızların Sırrı Tarhunda
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fit Fransızların Sırrı Tarhunda
Fit Fransızların sırrı tarhunda
Bütün dünya mutfaklarının özellik Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun, Türk damak tadına yakın olmakla birlikte çoğu kişinin tanımadığı bir bitki
Anavatanı Sibirya olmasına karşın Ortaasya'ya göçlerle birlikte önce Anadolu'ya daha sonra Avrupa'ya taşınan bu ilginç bitki, Fransızca'da "estragon" yani "ufak ejderha" olarak anılıyor
Dünyada iki tip tarhun bulunuyor
İki tip tarhun var
İlki uzun yapraklı, hafif biberimsi ve yoğun anason tadında olan Fransız tarhunu
Hangi yemeklerde kullanılıyor
Diğeri ise daha kalın yapraklı ve yoğun acı olan Rus tarhunu
Peki tarhun otu daha çok hangi yemeklerde kullanılıyor?
Balık ve tavukta çok tercih ediliyor
Neredeyse hemen hemen her yemekte kullanmak mümkün
Ama özellikle tavuk, balık, yumurta, salata ve patatesle çok iyi gidiyor
Kremaya da çok lezzetli bir uyum yaratıyor
Dünyaca ünlü aşçılar tadının yanında sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor
İşte faydaları:
Vücutta biriken tuzu ve suyu atar
Sindirim sorununu çözer
Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır
Gaz giderir
Mide ve bağırsak gazlarını giderir
İdrar sorununu çözer
İdrar söktürücüdür
Tonik etkisi var
Güçlendirici tonik etkisi vardır
İştah problemini yok eder
İştah açar
Mikroplara karşı korur
Antiseptiktir
Kramp sorununu yok eder
Kramp çözücüdür
Hıçkırıklar biter
Hıçkırığa birebir iyi gelir
Kansızlığı çözer
Kansızlığa iyi gelir
Tarhun çayı
Tarhunu bitki çayı olarak kullanmak istiyorsanız, işte tarifi:
1-2 tatlı kaşığı kuru tarhun yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek bir çay hazırlanır
Hazırlanan çay süzülerek içilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul