Yalnız Mesajı Göster

Marketleri Psikologlar Dizayn Ediyor.

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Marketleri Psikologlar Dizayn Ediyor.

Dogrudur Megan Ama burda bilincli tuketici olmanin da, onemli etken oldugunu dusunuyorum

Sebze meyve bolumunun kiymetli sahaya konulmasinin sebebini, renk cumbusunun insanlar uzerindeki etkisine bagliyorum ben

Mesela kendimden ornek vereyim;

Cok soguk ulkede yasadiginiz zaman, istemdisi sanirim bu renk cumbusunun onunde almasaniz bile durup seyretmek insana bahari cagristiriyor bir nebze Oysa urunlerin neredeyse tamami, hormonlu Ama renk cekiyor bir sekilde

Organik urunler satan yerlerin acilmasini bir tuketici olarak, gerekli ve dogru buluyorum ben Insanlar hormonlu gida tuketmeye zorlanmamali diye dusunuyorum

Yanisira, sadece vejateryen urunler satan isletmeler de mantikli geliyor Zira insanlarin secimleri on plana cikariliyor bir sekilde

Gida disindaki urunlerin tuketilmesinde ise, tek etken bilincli tuketici olmaktan geciyor

Aslinda indirim diye sunulan, tuketicinin cebindeki paranin onemli bolumunu ic etmek amacindan baska sey degil diye dusunuyorum Birden fazla urunu daha asagi fiyata aliyor olabilir insanlar, ama dikkat etmedikleri nokta bir urune odenen paradan daha fazla para oduyor olmalari

Aradaki fark miktari ile baska turlu ihtiyaclarini dengeleyebilirler aslinda(fatura odemeleri, egitim ihtiyaclari vb)

Tesekkurler ekledigin icin

Alıntı Yaparak Cevapla