08-04-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Esimizin Sevgi Deposunu Nasil Doldururuz?

Esimizin Sevgi Deposunu Nasil Doldururuz?
(Baylar bu tavsiyeler size  Esiniz kuru ekmekle yasayamaz, zaman zaman da yağ sürmek gerekir )
* Eve geldiginizde ona selam verip, dokunun
* Ona günü hakkinda, ne yaptigiyla ilgilendiginizi gösteren belirli sorular sorun
* Kendinizi, dinlemeye ve soru sormaya alistirin
* Onun sorunlarini çözmeye çalismak yerine anlayis gösterin
* Esinize yirmi dakika sürekli yogun ilgi ve dikkat gösterin (Bu süre içerisinde gazete okumayin, televizyon seyretmeyin )
* Özel günlerin disinda da ara sira çiçek götürün
* Genelde yemek yapmak onun göreviyse ya da sira ona gelmis, ama yorgun ve mesgul görünüyorsa, yemegi kendiniz hazirlamayi teklif edin
* Görünüsüne iltifat edin
* Bir seye cani sıkıldığında onu dinleyin ve hak verin
* Yorgun oldugunda yardim etmeyi önerin
* Yolculuklarda iki ayagini bir pabuca sokmamak için fazladan zaman ayirin
* Geç kalacaginiz zaman arayip haber verin (Her ne kadar Faruk Bey – benim degerli müdür arkadasim- “ Ben öyle seyler yapamam” dese de  )
* Yardim edip edemeyeceginizi sordugunda, onu buna pisman etmeden evet ya da hayir deyin
* Eger genelde bulasigi o yikiyorsa ara sira , yorgun oldugu günlerde siz yikamayi önerin ( Ya da biraz paraya kiyip bulasik makinesi alin )
* Disari çikarken , herhangi bir seyin lazim olup olmadigini sorun; ama sakin benim yaptigim gibi almayi unutmayin
* Isten arayip hal hatir sorun, heyecan verici bir olayi paylasin ya da ona , onu sevdiginizi ifade edin
* Çöp kovasi doldugunda fak edip dökmeyi önerin (Siz de hep öneriyorsunuz Ne kadar uyaniksiniz Kardesim, alin o çöp kovasini götürüp dökün )
* Onunla çikmadan önce kendi arabanizi temizleyip yikayin
* Duygularini paylasirken sabir gösterin, saatinize bakmayin
* Kalabalikta sevginizi gösterin
* Sizinle televizyon seyrederken kanallari degistirip durmayin
* Ona sevdigi seyleri ikram edin (Bunun için önce neyi sevdigini ögrenin; ama bunu sakin çaktirmayin)
* Tiyatro , konser, sinema ya da sevdigi baska bir sanat türü ya da sosyal faaliyet için teklifte bulunun
* Her ikinizin de resmi giyinebileceginiz firsatlar olusturun
* Geciktiginde ya da üstünü degistirirken anlayisli olun
* Kalabalikta baskalarindan çok ona ilgi gösterin
* Esinize çocuklarinizdan daha fazla önem verin ( Ya da öyle oldugunu sanmasini saglayin)
* Özel günlerde resimlerini çekin
* Küçük, romantik kaçamaklar yapin
* Tatillerde eger yalniz(bas basa) kalabiliyorsaniz, bol bol beraber gezip dolasin ve sohbet edin
* Bayramlarda, özel günlerde not yazin ve esinizle duygu yogunlugu yasayin
* Kendini nasil hissettigini fark edip bunu belirtin; “ Bu gün çok mutlu görünüyorsun” ya da “ Yorgun görünüyorsun” gibi Sonra , “ Günün nasil geçti?” gibi sorular sorun
* Esinizi bir yere götürürken, yolu bulma sorumlulugunu ona birakmamak için gideceginiz yolu iyice inceleyin
* Esinizi özel gezi ve ziyaret yerlerine götürüp farkliliklar yasayin
* Bir ask mektubu ya da siiriyle onu sasirtin ( Dikkat!!! Mutlaka esinize yazilmis olmali Aman yanlislik yapmayin )
* Esinize iliskinizin basinda davrandiginiz gibi davranin
* Evde bir seyler onarmayi önerin ” Biraz zamanim var, neler onarilacak?” diye sorun Yapabileceginizden fazlasini üstlenmeyin
* Ona arabanin kapilarini açin (Bir erkek esine arabanin kapisini açiyorsa iki nedeni vardir; ya esi ya da arabasi yenidir  )
* Marketten alinanlari tasiyin
* Agir kutulari tasiyin
* Yolculuklarda bagajlarla ilgilenin ve arabaya siz yerlestirin
* Yemek pisirdiginde iltifat edin
* Onu dinlerken gözlerine bakin
* Esinizle konusurken ara sira ona dokunun
* Gün içinde neler yaptigiyla, okudugu kitaplarla ve görüstügü insanlarla ilgilenin
* Onu dinlerken ilgilendiginizi belli eden sesler çikarin
* Kendini nasil hissettigini sorun
* Hastayken hatirini sorun
* Yorgunsa çay yapin
* Sizin için bir seyler yaptiginda tesekkür edin
* Ayrilirken onu öpün ve hosça kal deyin
* Yaptigi esprilere gülün (Zor da olsa mutlaka gülün)
* Bas basa kalmak için firsat olusturun
* Özel anlarda ya da size içini dökerken telefona cevap vermeyin
* Kisa da olsa birlikte çikin ve gezin
* Bir piknik düzenleyin
* Onu çocuklar olmadan yürüyüse çikarin
* Uzaktayken onu özlediginizi söyleyin
* Eve gelirken ararda sirada sevdigi pasta ya da tatliyi çiçekle beraber getirin
* Sizin için bir seyler yaptiginda tesekkür edin
*Zaman zaman bir gül alın eğer gül alamıyorsanız
GÜL ü verin yeter
BENİM UNUTTUGUM VARSA BUYRUN SİZ EKLEYİN
alıntı 
|
|
|
|