08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Müzesi Ve Türbesi (Kendi Çekimlerimle)
Mevlana Müze ve Türbesinin ön taraftan görüntüsü Sağ tarafta giriş kapısı

Mevlana Müze ve Türbesi girişi Kapının üstündeki tabloda eski yazıyla "Ya Hazreti Mevlana" yazıyor

Girişin ancak bu kısmına kadar fotoğraf çekilmesine izin veriliyor

Daha önce gittiğim zamanlarda içeride fotoğraf çekmeye izin veriliyordu, artık yasaklamışlar
Daha ön kapıdan girer girmez sizi mistik bir ortam karşılıyor Yukarıdan aşağı doğru uzanan büyük avizeler, yine aynı şekilde yukarıdan sarkan kandiller, musiki aletleri, halı ve seccadeler, el yazması levhalar, maden kaplar, kıyafetler, Sakalı Şerif kutuları ney müziği eşliğinde sergilenmekte
İçeriden fotoğraf çekemeyince, ben de arka bahçede açık bir pencere buldum ve oradan iç kısmın fotoğrafını çektim Maalesef Mevlana'nın türbesini görmek mümkün değildi pencereden

Mevlanın mezarı türbeden içeri girdikten sonra sağ tarafta yer alıyor Yüksek bir platform üzerinde oğlu Sultan Veled’le aynı ortü altında yan yana konulmuş ve yan tarafta ahşap oymalı yüksek sandukada babası Bahaeddin Veled’in kabri var Burada; Mevlana, oğlu ve babasının yanı sıra, bir sürü kabir var Bunlar Mevlana’nın müridleri ve kendi soyundan olan kişiler Erkeklere sikkeli sanduka, kadınlara ise sikkesiz sanduka yapılmış
Türbenin çıkış kapısı

|
|
|