08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara | Başkent
Hacettepe Sanat Müzesi
Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsünün sınırları içinde yer alır Resim, heykel, fotoğraf, grafik sanatları, video gibi hareketli görsel sanatlara ait eserleri sergilenmektedir

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi

ODTÜ yerleşkesinde yer alır İçinde özellikle eski arabalar ve radyolar dikkat çekmektedir Gruplar halinde gidildiğinde özel olarak rehberlik yapılmaktadır

Çankaya Müze Köşk

Cumhurbaşkanlığı Köşkü Bahçesinde yer alır Köşk tüm eşyalarıyla korunarak günümüze gelmiştir

Atatürk Eğitim Müzesi

Beşevlerde yer alır 1981 yılında hizmete açılan müzede Türk Eğitim Tarihi ile ilgili belge, eşya, kitap teşhir salonları, kütüphane ve Başöğretmen Atatürk arşivi bulunmaktadır

A O Ç Atatürk Evi Müzesi

Çiftliğin içerisinde yer alır Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bir benzeri olarak inşa edilmiş ev 1981 yılından beri müzedir

Eğitim Derneği Müzesi
Dikmen’dedir 1995 tarihinde eğitimle ilgili ürünlerin, belgelerin derlenmesi amacıyla kurulmuştur

G Ü Mesleki Eğitim Fakültesi Müzesi

Beşevler’dedir 1974 yılında açılmıştır Yöresel giysiler, işlemeler, takılar, çoraplar, dokumalar, oyalar sergilenmektedir

Ülker Zaim Müzesi
Özel Atılım Lisesi , İncek kampüsü içerisindedir Osmanlı Dönemine ait giysi ve takılar ev eşyaları ve arkeolojik eserler sergilenmektedir

Ziraat Bankası Müzesi

T C Ziraat Bankası Genel Müdürlük Binası Şeref Salonu, Ulus’dadır Tarihi ve resmi banka evrakları ile eşyaları sergilenmektedir Türkiyê'nin ilk bankacılık müzesidir

75 Yıl Cumhuriyet Eğitim Müzesi
1998 yılında Sıhhiye’de açılmıştır Eğitimle ilgili araç gereç , yayınlar ve fotoğraflar sergilenmektedir

|
|
|