Konu
:
Lcd Tv Alırken Neler Dikkat Edilmeli?
Yalnız Mesajı Göster
08-03-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
LCD mi Plazmi: bu sorunun cevabi parayla ilgili denmis, bir nokta´da dogru ama ikisinin arasindaki farki ben söyleyeyim size
Plazma Tv lerin görüntü kalitesi LCD TV lere göre biraz daha net ama uzun ömürlülük bakimin´dan LCD kadar deyil
Ben kendi LCD TV mi almadan önce cok arastirmistim sonuc´da LCD TV almakda karar kildim
Su an´da piyasada´ki en iyi LCD ler Panossonic Firmasinin burdaki Test dergileri´de ayni seyleri yaziyor zaten
Iyi bir LCD TV almak isterseniz 799
-€ basliyor ve sonu yok zaten 25
000€ kadar var oda galiba ölümsüzler icin
LCD veya Plazma TV alirken dikkat ediceginiz en önemli unsur
Her iki modelin´de normal kanal görüntüsünü izlemek genellik´le satilan bayiler´de DVD oynatilir bu tarz TV satislarinda bu sizi aldatmasin
Girdiginiz bayi´de Satici kisiye TV yi normal kanal gösterimine acmasini söyleyin ve karsilastirin
HD ve Full HD logolu Tv ler´de görüntü kalitesi yayina baglidir
Yanilmiyorsam TC´de su an icin Dijital yayin yapan kanal yok bu´da Görüntü´de cok fazla bir sey deyistirmez
DVD seyrederken DVD niz HD özelligine sahipse zevkini cikarirsiniz yoksa Görüntü kalitesi yine degismez
Bu tarz yüksek cözünürlüklü TV ler yayina endexlidir
Bu yüzden Bayiler´de genellikle HD ve son olarak Full HD kayitli DVD ler bu tarz TV larda gösterilir müsterinin gözünü boyamak icin
Gelelim 100 Hertz ve hat´da 200 Hertz TV lere:
Genellik´le cok hareketli filimler´de yada bir Futboll karsilasmasini izlerken görüntünün net ve hafif bulanikligini kaldiran bir sistemdir
LCD ve Plazma alirken en az 100 Hertz olmasina özen gösterin
Birde cözünürlügün 15
000 altin´da olmamasina
Bu konu´da sorusu olana yardimci olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul