Yalnız Mesajı Göster

Lcd Tv Alırken Neler Dikkat Edilmeli?

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Lcd Tv Alırken Neler Dikkat Edilmeli?

LCD mi Plazmi: bu sorunun cevabi parayla ilgili denmis, bir nokta´da dogru ama ikisinin arasindaki farki ben söyleyeyim size

Plazma Tv lerin görüntü kalitesi LCD TV lere göre biraz daha net ama uzun ömürlülük bakimin´dan LCD kadar deyil Ben kendi LCD TV mi almadan önce cok arastirmistim sonuc´da LCD TV almakda karar kildim Su an´da piyasada´ki en iyi LCD ler Panossonic Firmasinin burdaki Test dergileri´de ayni seyleri yaziyor zaten Iyi bir LCD TV almak isterseniz 799-€ basliyor ve sonu yok zaten 25000€ kadar var oda galiba ölümsüzler icin

LCD veya Plazma TV alirken dikkat ediceginiz en önemli unsur Her iki modelin´de normal kanal görüntüsünü izlemek genellik´le satilan bayiler´de DVD oynatilir bu tarz TV satislarinda bu sizi aldatmasin Girdiginiz bayi´de Satici kisiye TV yi normal kanal gösterimine acmasini söyleyin ve karsilastirin HD ve Full HD logolu Tv ler´de görüntü kalitesi yayina baglidir Yanilmiyorsam TC´de su an icin Dijital yayin yapan kanal yok bu´da Görüntü´de cok fazla bir sey deyistirmez DVD seyrederken DVD niz HD özelligine sahipse zevkini cikarirsiniz yoksa Görüntü kalitesi yine degismez Bu tarz yüksek cözünürlüklü TV ler yayina endexlidir Bu yüzden Bayiler´de genellikle HD ve son olarak Full HD kayitli DVD ler bu tarz TV larda gösterilir müsterinin gözünü boyamak icin
Gelelim 100 Hertz ve hat´da 200 Hertz TV lere:
Genellik´le cok hareketli filimler´de yada bir Futboll karsilasmasini izlerken görüntünün net ve hafif bulanikligini kaldiran bir sistemdir LCD ve Plazma alirken en az 100 Hertz olmasina özen gösterin Birde cözünürlügün 15000 altin´da olmamasina

Bu konu´da sorusu olana yardimci olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla