08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fetih 1453 | 16.02.2012
Fetih 1453

Yönetmen:Faruk Aksoy
Oyuncular: Devrim Evin, İbrahim Çelikkol,
Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Cengiz Coşkun
Senaryo:Atilla Engin, Irfan Saruhan
Görüntü Yönetmeni: Hasan Gergin
Müzik: Oğuz Kaplangi
Tür: Tarihi, Aksiyon, Macera, Dram Süre: 165 dk
Konu : Filmin Konusu: Babası II Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir 
Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında
“Recep İvedik” serisinin yapımcısı Faruk Aksoy, İstanbul’un fethini konu alan sinema filminin hazırlıklarına başladı
“Fetih 1453″ ün çekimlerine ağustos ayında başlayacaklarını açıklayan Aksoy, iddialı konuştu: “1,5 aya kadar cast çalışmasını tamamlarız Ben taşın altına elimi soktum ve altından kalkacağıma inanıyorum Öyle bir film yapacağım ki, kendimizle gurur duymayı öğreneceğiz ”
“Böyle fetih mi olur, böyle Fatih mi olur, bu reva mı?” denilecek bir film yapmam Yaparsam da o filmi çöpe atar, çıkarmam Ama çok güzel bir film yapacak, bu filmle Türk sinemasının çıtasını yukarı çıkaracağım Herkes bu filmden sonra, yaptığımın daha iyisini yapmak zorunda kalacak ”

|
|
|