Yalnız Mesajı Göster

‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’






Malzemeler:
250 gram yaprak
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Nane
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Yaprakları 10 dakika kadar haşlayın Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın ve 2 yemek kaşık salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice katıştırınHazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın Tencerenin dibini yaprak ile kaptınBu işlem için damarlı veya yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarınSarmaları düzgünce tencereye dizin Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip ağır ateşte pişirilir Sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz

yok bizim mutfağımız gibisi yok En sevdiğim yemektir şu gördüğünüz

Alıntı Yaparak Cevapla