Konu
:
‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’
Yalnız Mesajı Göster
‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’
08-03-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’
Malzemeler:
250 gram yaprak
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Nane
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Yaprakları 10 dakika kadar haşlayın
Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın ve 2 yemek kaşık salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice katıştırın
Hazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın
Tencerenin dibini yaprak ile kaptın
Bu işlem için damarlı veya yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarın
Sarmaları düzgünce tencereye dizin
Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın
Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip ağır ateşte pişirilir
Sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz
yok bizim mutfağımız gibisi yok
En sevdiğim yemektir
şu gördüğünüz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul