Yalnız Mesajı Göster

Antik Dünya’Dan Modern Zamana | Kar, Buz Ve Dondurma

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antik Dünya’Dan Modern Zamana | Kar, Buz Ve Dondurma




Alıntı:






Yöreye göre adı değişerek karma, karlamaç, karsamba, kar helvası, karlı buzlu, bulmaç veya bilmeç gibi isimler alır kışın sıcak odada buz gibi yenilirdi Benzer olarak Adana ve Mersin yöresinde, yaz aylarında Toroslar’dan getirilen buz, nişasta ve şerbet karışımından ”bici bici” yapılırdı




Karın üzerine pekmezi döküp az mı yerdik ben küçükkenKarsambaç denir bizim oralarda

Canım mis gibi tatlı şerbetiyle bici bici çekti

Çıkmıştır şimdi Mersin'de haftaya yerim inşallah gidebilirsek tabi

Teşekkürler Başakçacım

Alıntı Yaparak Cevapla