Yalnız Mesajı Göster

Bir Blog Yazısı - Atatürk Öldürüldü Mü?

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Bir Blog Yazısı - Atatürk Öldürüldü Mü?

Sevgili Serseri

Ben "Karagöz" gibi şanslı olmadığım ve yazıyı daha önce okumadığım için satır satır okumak zorunda kaldım İlk açtığım, girdiğim konu ve anlatım dilinin akıcı ve anlaşılır olmasından kaynaklanan bir rahatlık olsa da detaylar yüzünden 1 saatime kan doğradın

Öncelikle böyle bir perspektifi sunduğun için teşekkürler

Karagöz'ün alıntı yaptığı ve gerçek kaynağı gösterdiği bölüme aynı nedenlerle bende takmıştım ama sağolsun Karagöz beni bu ayrıntıdan kurtarmış

Yine de yazının geneline bakınca en azından körükörüne bir bağlılık veya davranış biçimi sergilemektense bu tip bakış açılarının varlığını bilmek, okumak ve onların gözüylede olaylara bakarken kendinin doğrularını tekrar sınama imkanı bulabilmek güzel oluyor

Soner Yalçın'ın "Efendi I ve Efendi II" kitaplarında da bu tip bağlantılar, soyağaçları çıkarılmakta ve buna benzer yaklaşımlarla kafalarda bir takım soru işaretleri oluşmakta

2 Dünya savaşı çıkaran, imparatorluklar parçalayan, bir çok ülkede devrimler gerçekleştirebilen bir gücün, oluşumun veya adı herneyse işte amacının sadece 5-10 milyon nüfuslu bir ülke kurmak olduğunu düşünmek biraz garibime gitti

Tek amacın bu olmadığı ve yazıda da belirtilen detayların farkındayım 100 yılı aşkın bir sürede yukarıda saydıklarımı gerçekleştirip (Dünya savaşları falan) sadece şu an ki İsrail devletini ortaya (daha hala sorunlu) çıkaran bir yapılanmanın çok ama çok uzun bir süreye ihtiyacı olduğu kesin

Bu konuyu okuyup incelemek için harcadığım 1 saatlik süre, benim için boşa geçmemiş bir süre oldu

Teşekkürler Serserigezgin

Alıntı Yaparak Cevapla