Konu
:
Dershanelerde 'Duygusal İlişki' Yasağı Yayılıyor
Yalnız Mesajı Göster
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Öğrencilerine "duygusal ilişki" yasağı koyan dershaneler arasına bir yenisi daha eklendi
Ankara’da faaliyet gösteren ANAFEN Dershanesi de öğrenci kayıtlarında ön koşulları arasına "Dershane içinde ki Kız-Erkek arkadaşlığını duygusal boyuta taşıyan öğrencinin kaydı silinir ve verdiği ücret iade edilir" şartını koydu
Pİ Dershaneleri’nin ardından Ankara’da 27 yıldır Sayısal alanda öğretim veren ANAFEN Dershaneleri de öğrencilerine "duygusal ilişki" yasağı getirdi
Öğrencilere "Kız-Erkek arkadaşlıklarını duygusal boyuta taşımalarını" engeleyen dershanede kayıt formlarında "Dershane içinde ki Kız-Erkek arkadaşlığını duygusal boyuta taşıyan öğrencinin kaydı silinir ve verdiği ücret iade edilir" şartının getirildiği öğrenildi
Matematik-Fen ağılırlıklı eğitim veren ANAFEN Dershanesi Genel Müdürü Metin Baklaya konuyla ilgili olarak, dershane çatısı dâhilinde "duygusal ilişki yasağı" ile amaçlarının öğrencilerin duygularına gem vurmak olmadığını ve öğrencilerin dershanede iken sadece kendilerini eğitime vermelerini sağlamak olduğunu vurguladı
Baklaya getirilen yasağı "Aileler, çocuklarını onlara en iyi eğitimi vereceğimize güvenerek bize emanet ediyor
Bu kararımızı kayıt sırasında velilerle, öğrencilerle konuşuyoruz
Tepki göstermedikleri gibi teşekkür ediyorlar
Para alıyoruz diye bu güven duygusunu istismar etmek vicdansızlık olur
Öğrencilerin Dershane içerisinde Duygusal ilişkileri olduğu zaman konsantrasyonları bozuluyor
Bu da derslerine olumsuz şekilde yansıyor
Dershanemiz öğrencileri, kılık, kıyafet, tavır ve davranışları ile öğrenciye yakışır şekilde hareket etmek ve Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği hükümlerine uymak zorundadır
İlişkiyi duygusal boyuta taşıdığı tespit edilen öğrencilerin ilişiğini kesip, verdiği ücreti de kendisine iade edeceğiz
Tek amacımız daha iyi eğitim ilkelerini korumaktır
Öğrencilerin Dershane dışındaki davranışları ve tavırları bizi ilgilendirmez
Bizi sadece dershane içindeki davranışları ilgilendirmektedir" sözleriyle açıkladı
Milliyet
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul