Yalnız Mesajı Göster

Balık Kokoreç (Sote) - By Lodos

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Kokoreç (Sote) - By Lodos









Malzemeler
  • Mezgit (veya löp etli başka bir balık)
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz ve pul biber
  • Kuru nane
  • Kekik
  • Tuz,Karabiber
Hazırlanışı

Önce bir baş sarımsağı ayıklayıp dilimliyoruz
Tavada ısıttığımız zeytinyağının üzerine toz ve pul biberi serpiyoruz
Daha sonra ayıkladığımız sarımsakları serpiyoruz
Biraz kavurduktan sonra kekik ve kuru naneyi serpiyoruz
Balıklarımızın önceden temizleyip tuzladığımız sadece derisiz löp etlerini kullanıyoruz
Orta ateşte pişirmeye başlıyoruzBalıkların bir tarafı pişince diğer taraflarını kızartıyoruz
Zaten bir süre sonra balıklarımız üzerinde un olmadığı için dağılmaya başlayacaktırDağılmayan kısımlarınıda biz tahta kaşık yardımı ile parçalıyoruz
Bu esnada da tavadaki malzemelerimizi harmanlıyoruz
Yaklaşık 15 Dakika sonra servise hazır hale gelen Balığımızı tabaklara alıp süsleyerek servis yapıyoruz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla