Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Levrek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Levrek



Portakallı Levrek




Malzemeler:
  • 1 kg levrek (her biri 500'er grlık 2 adet)
  • 2 adet portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Çekilmiş karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Dilimlenmiş 1 adet portakal

Yapılışı

[*]Balıkların kafalarını ve kuyruk kısmını daha sonra balık çorbasında kullanmak üzere keserek ayırınız Balıkların gövdelerini üçer cm kalınlığında dilimleyiniz Balıkları bir kabın içerisine koyunuz Üzerine tuz, karabiber,portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, portakal suyu ve limon suyunu ekleyiniz ve kabaca harmanlayınız
Balıkları hazırladığınız bu marinatta oda sıcaklığında 2-3 saat kadar bekletiniz
Fırınınızın ızgarasını veya üstten pişirmeli (salamander) ızgaranızı en yüksek ısıya ayarlayarak açınız
Izgaranız kızdıktan sonra balıkları marinattan alarak tepsi güvece -kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde- diziniz
Tereyağını küçük parçalar halinde kesip balıkların üzerine koyunuz ve her iki tarafını yaklaşık beşer dakika kızarana kadar pişiriniz ve servis tabağına alınız [*]Tabağınızı ince portakal dilimleriyle süsleyerek sıcak olarak servis yapınız
Yemek gazetesinden alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla