Yalnız Mesajı Göster

Kalamar Dolması - By Lodos

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Dolması - By Lodos






Malzemeler
  • Kalamar 1 Kg (8-10 cm'lik)
  • Karides 6-7 Adet (KüçükBoy)
  • Pirinç 1 Su Bardağı
  • Soğan 1 Adet (BüyükBoy)
  • Sarımsak 2 Diş
  • KuşÜzümü ½ Paket
  • İçFıstık 1 Tutam
  • SızmaZeytinyağı 2 ÇayBardağı
  • Tuz 1 Tutam
  • Karabiber 1 ÇayKaşığı
  • TozŞeker 1 ÇorbaKaşığı
  • Sevgi 1 Tutam
Hazırlanışı



İlk önce eller 1 tutam sevgiye batırılır
Kalamarlar ayıklanır kafalar ayrı yere alınır
Karidesler ayıklanır
Kalamar kafaları ile karidesler 2'şer cm boyunda kesilir
Soğan ve sarımsaklar ayıklanıp küçük küçük kesilir
Bir tavaya 1 bardak zeytin yağı konur
Üzerine soğan ve sarımsaklar dökülerek hafifçe sarartılır
Daha sonra kalamar kafaları ile karidesler ilave edilerek beyazlayana dek karıştırılır
Bir bardak yıkanmış pirinç ilave edilir
Karıştırılırken önce şeker sonra çam fıstığı arkadan da kuş üzümü ilave edilir Bir az daha kavrularak tuzu ve karabiberi konur ve iyice karıştırılır Tava ateşten alınarak yaklaşık 20 - 30 dakika dinlenmeye bırakılır
Kalamar gövdeleri aynı patlıcan doldurulur gibi 3'te 2si doldurularak bir tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde dizilir
Kalan 1 bardak zeytinyağı üzerine gezdirilir
Tencere kapağı kapatılarak çok kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir
Çatal batırılarak kontrol edilir çatal batıyorsa olmuştur

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla