Konu
:
Tuzda Levrek - By Lodos
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Levrek - By Lodos
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Levrek - By Lodos
Malzemeler
Levrek orta boy
Kaya tuzu 2 Kg (Öğütülmüş)
Yumurta akı 3 yumurtanın
Su ½ bardak
Hazırlanışı
Balığı pullarını kesinlikle kazımıyoruz, sadece içini temizliyoruz
Tepsiye yerleştirirken balığın içine tuz dolmamasına dikkat etmeliyiz
Öncelikle yumurta akını ve suyu bir kapta karıştırıp, daha sonra tuzu ilave ederek iyice karışmasını sağlıyoruz
Harç kıvamına gelene kadar tuzu karıştırmaya devam ettiyoruz
Harç kıvamını aldığında diğer işleme geçicez
Fırın tepsisinin zeminine tuz yapışmasını önlemek için fırın kağıdı serip Balığın geleceği zemine tuzu yayarak seriyoruz
Daha sonra balığı tuzun üzerine koyup
, balığı zemine yerleştirdikten sonra, balık hava almayacak şekilde bir spatula yardımı ile kaplıyoruz
Balık fırına hazır hale geliyor
Balığımızı önceden ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz
Fırından çıkmış olan tuzlu balığımızı, bıçak ve çekiç yardımı ile kenarlarından balığa zarar vermeyecek bir şekilde tuzunu kırıyoruz
Kapak şeklinde üzerini kırarak açıyoruz
Tuzu kırdıktan sonra, balığın derisini üzerinden kaldırıyoruz
Balığımız servise hazır
Afiyet Olsun
Not:
Harç hazırlarken bir yarım limon sıkabiliriz içine
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul