Yalnız Mesajı Göster

Tuzda Levrek - By Lodos

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Levrek - By Lodos







Malzemeler
  • Levrek orta boy
  • Kaya tuzu 2 Kg (Öğütülmüş)
  • Yumurta akı 3 yumurtanın
  • Su ½ bardak

Hazırlanışı

Balığı pullarını kesinlikle kazımıyoruz, sadece içini temizliyoruz Tepsiye yerleştirirken balığın içine tuz dolmamasına dikkat etmeliyiz

Öncelikle yumurta akını ve suyu bir kapta karıştırıp, daha sonra tuzu ilave ederek iyice karışmasını sağlıyoruz Harç kıvamına gelene kadar tuzu karıştırmaya devam ettiyoruz Harç kıvamını aldığında diğer işleme geçicez

Fırın tepsisinin zeminine tuz yapışmasını önlemek için fırın kağıdı serip Balığın geleceği zemine tuzu yayarak seriyoruz
Daha sonra balığı tuzun üzerine koyup, balığı zemine yerleştirdikten sonra, balık hava almayacak şekilde bir spatula yardımı ile kaplıyoruz Balık fırına hazır hale geliyor

Balığımızı önceden ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz
Fırından çıkmış olan tuzlu balığımızı, bıçak ve çekiç yardımı ile kenarlarından balığa zarar vermeyecek bir şekilde tuzunu kırıyoruz Kapak şeklinde üzerini kırarak açıyoruz
Tuzu kırdıktan sonra, balığın derisini üzerinden kaldırıyoruz

Balığımız servise hazır


Afiyet Olsun


Not:Harç hazırlarken bir yarım limon sıkabiliriz içine

Alıntı Yaparak Cevapla