Konu
:
Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos
Yalnız Mesajı Göster
Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos
Malzemeler
Ahtapot
1 Adet
KırmızıŞarap
1 Kadeh
Zeytinyağı
1 SuBardağı
Kekik
1 Tutam
Sirke
1 Fincan
Limon
Yarım
Karabiber
Hazırlanışı
Ahtapotumuzu mümkünse deniz suyuna batırıp çıkartıyoruz
15 dakika beklettiğimiz ahtapotu tencereye yerleştiriyoruz
İçerisine bir kadeh şarap ve bir fincan zeytinyağını ekleyip kapağı kapatıyoruz
5 dakika sonra ocağı yakıyoruz
Hafif ateşte pişirmeye bırakıyoruz
Önce sulanacak olan ahtapotumuz daha sonra yavaş yavaş suyunu çekecektir
Bu işlem 1 saatten fazla sürebilir
Suyunu çektikten sonra tencerenin dibinde koyu bir harç kalacak biraz ondan ayırıyoruz
Ahtapotumuz pişince üzerindeki siyah kabuğu nazikçe temizliyoruz
Servis tabağına koyuyorz
Zeytinyağı,kekik,sirke,limon ve karabiberle hazırladığımız sosa tencereden ayırdığımız koyu harçtan bir kaşık ekleyip karıştırıyoruz
Sosumuzu ahtapotumuzun üzerine döktükten sonra Rakı ile servis ediyoruz
Afiyet Olsun
%100 bana aittir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul