Yalnız Mesajı Göster

Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos






Malzemeler
  • Ahtapot 1 Adet
    KırmızıŞarap 1 Kadeh
  • Zeytinyağı 1 SuBardağıKekik 1 Tutam
    Sirke 1 Fincan
    Limon Yarım
  • Karabiber
Hazırlanışı

Ahtapotumuzu mümkünse deniz suyuna batırıp çıkartıyoruz
15 dakika beklettiğimiz ahtapotu tencereye yerleştiriyoruz
İçerisine bir kadeh şarap ve bir fincan zeytinyağını ekleyip kapağı kapatıyoruz
5 dakika sonra ocağı yakıyoruzHafif ateşte pişirmeye bırakıyoruz
Önce sulanacak olan ahtapotumuz daha sonra yavaş yavaş suyunu çekecektir
Bu işlem 1 saatten fazla sürebilir
Suyunu çektikten sonra tencerenin dibinde koyu bir harç kalacak biraz ondan ayırıyoruz
Ahtapotumuz pişince üzerindeki siyah kabuğu nazikçe temizliyoruz
Servis tabağına koyuyorz
Zeytinyağı,kekik,sirke,limon ve karabiberle hazırladığımız sosa tencereden ayırdığımız koyu harçtan bir kaşık ekleyip karıştırıyoruz
Sosumuzu ahtapotumuzun üzerine döktükten sonra Rakı ile servis ediyoruz

Afiyet Olsun


%100 bana aittir



Alıntı Yaparak Cevapla