Konu
:
Hamsi Mücver -=Trabzon Yöresinden=-
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Mücver -=Trabzon Yöresinden=-
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Mücver -=Trabzon Yöresinden=-
Malzemeler
Hamsi
250 Gr
Patates
2 Adet
Yumurta
2 Adet
Dereotu
1 Tutam
Un
1 Su Bardağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın
İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar ikiye bölün
Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın
Rendelenmiş patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın
Sonra sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu, hamsiyi tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karıştırın
Tavada sıvı yağı iyice kızdırın
Çorba kaşığı ile karışımı yağa dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın
Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirerek kızartın
Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın
Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın
Sıcak servis yapın
Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180oC’a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul