Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Böreği -[Bizim Yöreden]-

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Böreği -[Bizim Yöreden]-





Malzemeler
  • Hamsi 1 Kg
  • Soğan 2 Orta Boy
  • Pirinç 2 Su Bardağı
  • Sıvıyağ 1 Çay Bardağı
  • Maydanoz 1 Demet
  • Kuru Nane 1 Tutam
  • Karabiber 1 Tutam
  • Salça 1 Tatlı Kaşığı
  • Tuz 1 Tatlı Kaşığı
  • Su


Hazırlanışı

Yağ, soğan, salça kavrulur Pirinç eklenip pilav yapılır iyice demlendikten sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır
Hamsiler iyice yıkanır, mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır
Yaklasık 26 cm çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına 1 çorba kasıgı sıvı yağ koyduktan sonra hamsiler sırtları dışa gelecek ve boşluk kalmayacak şekilde tavanın iç ve yan yüzeylerine dizilir

Hazırladıgımız iç pilav tavaya yayılır hamsilerin dışarı tasmış uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler yine boşluk kalmayacak ve sırtları dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplanır
Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapagına ters çevrilir kapaktaki hamsileri pişmeyen tarafını tavaya gelecek şekilde geri koymadan önce bu yüzeyi için de tavaya 1 çorba kasıgı sıvı yağ konulur
Hamsilerin bu yüzeyi de kızarınca ocaktan alıp yuvarlak tepsiye ters çevrilir servise hazırdır

Afiyet Olsun




Alıntı Yaparak Cevapla