Yalnız Mesajı Göster

Elma Dilimli Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Dilimli Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek




Elma Dilimli Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek






Malzemeler
  • 1 adet levrek
  • 5 dal taze soğan
  • 3-4 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rezene
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Patatesler için
  • 4-5 adet küçük boy taze patates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tutam rezene
  • Tuz
Yapılışı

Levreği temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın
Taze soğanları ince kıyıp geniş bir kaba koyun
Üzerine irice kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin Tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edin
Tuz ve rezenenin yarısını serpip karıştırın
Hazırladığınız harcı balığın karnına doldurun
Araya defne yaprağını koyun
Daha sonra üzerine sıvıyağı gezdirip kalan rezeneyi serpin Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayıp kuruladıktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayın
Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, toz kırmızıbiber, rezene ve tuz serpip harmanlayın
Patatesleri tepsiye, balığın etrafına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın

Sofra dergisinden


Alıntı Yaparak Cevapla