Konu
:
Elma Dilimli Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Elma Dilimli Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Dilimli Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek
Elma Dilimli Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek
Malzemeler
1 adet levrek
5 dal taze soğan
3-4 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı rezene
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patatesler için
4-5 adet küçük boy taze patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tutam rezene
Tuz
Yapılışı
Levreği temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın
Taze soğanları ince kıyıp geniş bir kaba koyun
Üzerine irice kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin
Tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edin
Tuz ve rezenenin yarısını serpip karıştırın
Hazırladığınız harcı balığın karnına doldurun
Araya defne yaprağını koyun
Daha sonra üzerine sıvıyağı gezdirip kalan rezeneyi serpin
Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayıp kuruladıktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayın
Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, toz kırmızıbiber, rezene ve tuz serpip harmanlayın
Patatesleri tepsiye, balığın etrafına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın
Sofra dergisinden
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul