Konu
:
Ahtapot Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Ahtapot Güveç
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahtapot Güveç
Ahatapot Güveç
Malzemeler
İrice bir ahtapot
Arpacık soğanı
Sarımsak
Domates
Limon
Biber
Maydanoz
Nane
Dereotu
Tereyağı
Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı
Enfes bir güveç yapmak için çok taze ve irice bir ahtapota ihtiyaç var
Yeni avlanmış ve buzdolabına girmemiş olması şart
En zahmetli kısmı ahtapotu dövmek
Başkaca bir yumuşatma metodunu uygulamayın
Bazı tariflerde görüyorum deepfreeze koyup bekletmek haşlamak gibi yumuşatma metodları uygulanıyor
Dövmek dışındaki yöntemler ahtapotun lezzetini bitiren tembel işi tekniklerdir
Hangi usulde yaparsanız yapın ahtapot mutlaka dövülmelidir
Dövme işinde yorulursanız arkadaşlarınızdan yardım isteyin
En az 1 saat çok sert darbelerle dövülmelidir
15 dk sonra tamam ahtapot köpürdü artık yumuşamıştır diye bırakmayın
ahtapotu temizleyip küp küp doğradıktan sonra mutlaka büyükçe toprak bir güveç bulun
İçine bolca arpacık soğan soğan koyun
8 - 10 diş bütün sarımsak 10 tane ortaboy kabukları soyulmuş küp doğranmış domates 1 tane kabuğu soyulmuş ve tavla zarı gibi doğranmış limon acı seviyorsanız 10 tane kadar sivri biber sevmiyorsanız çarliston da olur
Toplamı 1 demet kadar maydanoz taze nane ve dereotu karışımı doğrayın
Tuz ve karabiber ekleyin
Yarım sigara paketi kadar tereyağ koyun
1 tane defne yaprağı ve 1 bardak su ekleyin
Malzemeler tamam
Güvecin kapağını kapatın
Biraz unla suyu karıştırın ve yumruk büyüklüğünde bir hamur yapın
Bu hamurla güvecin kapağının kenarlarını hava almayacak şekilde sıvayın
Sadece buharın çıkabileceği küçük bir delik bırakın
Sonra çıkın bahçeye bir çoban ateşi yakın ateş köz olunca güveci oturtun közün üstüne
Sakın acele etmeyin ağır ağır pişirin
Ateş zayıfladıkça kenarında yakacağınız odunların canlı közünü güvece dayayın
Tahmini 15 - 2 saat gibi sürede pişirin
Süre yaklaşınca kapakta bıraktığınız küçükdelikten çıkan buhardan küçük bir parça ekmeği ıslatıp atın ağzınıza pişip pişmediğini size kendisi söyler
Piştiğine emin olunca alın ateşin üstünden açın kapağını koyun masanın ortasına tabaklarınıza azar azar alın soğutmadan
Eğer soğursa tekrar güveci koyun ateşin üstüne ısıtın
Sakın ola yanında rakıyı unutmayın
Afiyetler olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul