Konu
:
Hamsi Pilavı - By Lodos
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Pilavı - By Lodos
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Pilavı - By Lodos
Malzemeler:
1 kg hamsi
yarım kg pirinç
3 adet orta büyüklükte soğan
2 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 kahve fincanı çamfıstığı
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz
yarım su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
300 grtereyağı(daha azda olabilir)
Yapılışı:
İnce ince doğranmış soğanlar yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşlinceye kadar kavrulur
İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç,çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır
2-3 dk
kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve tereyağı katılır tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir
Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir
Ayçiçek yağı tavaya boşaltılıp kuvvetli ateşte kızdırılır ve hamsiler kızartılır
Kızarmış hamsilerin yarısı tencerenin dibine sırayla dizilir
Pişen henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuşüzümü katıldıktan sonra hafif karıştırarak pilav hamsilerin üstüne boşaltılır
Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra tancerenin kapağı örtülerek pilav kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte 15 dk
dinlenmeye bırakılır
Sonra; ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul