Konu
:
Deniz Balıkları Hakkında Kısa Bilgiler (Pişirme Önerileri) - By Lodos
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Balıkları Hakkında Kısa Bilgiler (Pişirme Önerileri) - By Lodos
08-03-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Balıkları Hakkında Kısa Bilgiler (Pişirme Önerileri) - By Lodos
Alıntı:
SARDALYA
H
amsinin yakın akrabası sardalya sürüler halinde yaşar ve kıyılar boyunca göç eder
Hamsi gibi ticari değeri çok yüksek bir balıktır
Kurutularak, tuzlanarak hatta balık yağı ve balık unu elde etmekte kullanılır
Sardalya adı konserve işleminden dolayı konserve ile özleşleşmiştir
H
atta ringa konservesine de aynı ad verilir
Sardalya akdenizde 15-20 cm dolaylarındadır
O
kyanusda ise 30 cm kadar büyürler
Hamsi karadeniz için ne ise sardalya da Portekiz, İspanyanın atlas okyanusu kıyıları, sicilya ve malta için aynı şeydir
Bu ülkelerde bir çok yemek sardalya üzerine kurulmuştur
Ü
lkemizde kuzey egede bolca yakalanan sardalyanın en lezzetli mevsimi temmuz-ekim aylarıdır
Bu sürede çeşitli ızgaraları, fırnını ve kağıt kebabı, buğlaması ve plakisi yapılabilir
K
asım-haziran arasında ise ancak plaki ve buğlaması yapılabilirse de bir önceki döneminki kadar lezzetli olmaz
Sardalyanın küçüğüne papalina tabir edilir; ayıklamadan yemeği yapılır
T
irsi ise sardalya azmanıdır
Kıl tarzında çok kılçığı vardır ve sardalya kadar lezzetli değildir
İşte bu tanımıyorum üzerine lezzet (belki biraz somon )
Teşekkürler Lodos ayrıntılı bir konu olmuş
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul