Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 500 g kalamar
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ adet limon
Yapılışı

Kalamarları yıkayın İnce ince halka şeklinde doğrayın Doğranmış kalamarları derin bir kâseye alın Üzerine karbonat, toz şeker ve limon suyunu ilave ederek harmanlayın 1-2 saat buzdolabında marine edin Kalamarları süzün Çöp şişlere geçirin Kalamarlara çok hafif sıvı yağ sürün Grilliant ile 5 seviyede pişirin İsteğe göre tartar sosla servis edebilirsiniz

sofra,








Malzemeler
  • 4 orta boy palamutun filetosu
  • 1/4 su bardağı rafine yağ
  • 1/2 limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük limon (4'e bölünmüş)
Yapılışı

Önce, ızgaranızı kızdırınız
Palamut filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz
Balıkları hafifçe una bulayıp, silkeleyiniz
Isıtılmış ızgarada unlanmış palamut filetolarının her iki yanlarını 5-6 dakika, ara sıra yağlayarak ızgara ediniz
Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla