Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
500 g kalamar
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ adet limon
Yapılışı
Kalamarları yıkayın
İnce ince halka şeklinde doğrayın
Doğranmış kalamarları derin bir kâseye alın
Üzerine karbonat, toz şeker ve limon suyunu ilave ederek harmanlayın
1-2 saat buzdolabında marine edin
Kalamarları süzün
Çöp şişlere geçirin
Kalamarlara çok hafif sıvı yağ sürün
Grilliant ile 5
seviyede pişirin
İsteğe göre tartar sosla servis edebilirsiniz
sofra,
Malzemeler
4 orta boy palamutun filetosu
1/4 su bardağı rafine yağ
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 büyük limon (4'e bölünmüş)
Yapılışı
Önce, ızgaranızı kızdırınız
Palamut filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz
Balıkları hafifçe una bulayıp, silkeleyiniz
Isıtılmış ızgarada unlanmış palamut filetolarının her iki yanlarını 5-6 dakika, ara sıra yağlayarak ızgara ediniz
Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul