Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
4 adet büyük alabalık
4 adet küçük domates
12 adet defne yaprağı
2 adet kırmızı soğan
Roka
Tarifi
Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin
Bütün kılçığını çıkarın
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirip yağlanmış tepsiye dizin
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın
Malzemeler
4 adet bebek ahtapot
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı sirke
2 adet domates
Arzuya göre baharat
Yeteri kadar su, tuz
Servis için
2-3 dal dereotu
2 adet domates
Yapılışı
Ahtapotu tuz, şeker ve sirke eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın
Kabuğunu soymadan kenara alın
Diğer taraftan domatesin kabuğunu soyarak bir tavaya koyun
Üzerine tuz ve arzunuza göre baharat ekleyerek kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirin
Ahtapotu, hazırladığınız domates sosa bulayın
Daha sonra önlü arkalı ızgara edin
Servis tabağına alıp, domates dilimleri ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın
Sofra
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul