Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri







Malzemeler

  • 4 adet büyük alabalık
  • 4 adet küçük domates
  • 12 adet defne yaprağı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • Roka
Tarifi

Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin Bütün kılçığını çıkarın
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirip yağlanmış tepsiye dizin
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın







Malzemeler
  • 4 adet bebek ahtapot
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 adet domates
  • Arzuya göre baharatYeteri kadar su, tuz
Servis için
  • 2-3 dal dereotu
  • 2 adet domates
Yapılışı

Ahtapotu tuz, şeker ve sirke eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın
Kabuğunu soymadan kenara alın
Diğer taraftan domatesin kabuğunu soyarak bir tavaya koyun Üzerine tuz ve arzunuza göre baharat ekleyerek kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirin
Ahtapotu, hazırladığınız domates sosa bulayın
Daha sonra önlü arkalı ızgara edin
Servis tabağına alıp, domates dilimleri ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın

Sofra

Alıntı Yaparak Cevapla