Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • 6 adet levrek fileto
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz beyazbiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • Şampanya sos için:
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı şampanya
  • 1 su bardağı krema
  • Az miktarda nişasta, tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Levrekleri, sızma zeytinyağı, beyazbiber, defne yaprağı ile 45 dakika kadar marine edin
Rulo haline getirdiğiniz levrekleri şişe takıp pişirin
Şampanya sos için, ince kıyılmış soğanı yağsız tencerede kavurun Şampanyayı ilave edin Kısık ateşte 10 dakika kaynatın
Soğan ve şampanyaya kremayı yavaş yavaş ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonra, az suda eritilmiş nişasta ile bağlayın Tuz ekleyin Ocaktan alıp tereyağını yedirin Süzgeçten geçirin
Hazırlanan levrekleri gratine (haşlanıp, ekmek kırıntılarına bulanarak fırınlanmış) edilmiş enginar, haşlanmış bebek havuç, limon ve şampanya sos ile servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla