Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
6 adet levrek fileto
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı toz beyazbiber
1 adet defne yaprağı
Şampanya sos için:
1 adet soğan
Yarım su bardağı şampanya
1 su bardağı krema
Az miktarda nişasta, tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Levrekleri, sızma zeytinyağı, beyazbiber, defne yaprağı ile 45 dakika kadar marine edin
Rulo haline getirdiğiniz levrekleri şişe takıp pişirin
Şampanya sos için, ince kıyılmış soğanı yağsız tencerede kavurun
Şampanyayı ilave edin
Kısık ateşte 10 dakika kaynatın
Soğan ve şampanyaya kremayı yavaş yavaş ekleyin
Bir taşım kaynattıktan sonra, az suda eritilmiş nişasta ile bağlayın
Tuz ekleyin
Ocaktan alıp tereyağını yedirin
Süzgeçten geçirin
Hazırlanan levrekleri gratine (haşlanıp, ekmek kırıntılarına bulanarak fırınlanmış) edilmiş enginar, haşlanmış bebek havuç, limon ve şampanya sos ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul