Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 1 adet levrek (ayıklanmış, pulları temizlenmiş)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet limon
  • 6-7 adet mantar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane veya toz karabiber
  • Yarım litre suYarım çay bardağı rakı (sulandırılmış)
Yapılışı

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın
Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın
Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün
Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin Limon ve soğanı halka halinde doğrayıp, balığın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Suyu ve zeytinyağını ekleyin
En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın
30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin
Sıcak servis yapın

caferuj

Alıntı Yaparak Cevapla