Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
1 adet levrek (ayıklanmış, pulları temizlenmiş)
1 demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
6-7 adet mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane veya toz karabiber
Yarım litre su
Yarım çay bardağı rakı (sulandırılmış)
Yapılışı
Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın
Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın
Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün
Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin
Limon ve soğanı halka halinde doğrayıp, balığın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Suyu ve zeytinyağını ekleyin
En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın
30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin
Sıcak servis yapın
caferuj
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul