Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
Hamur için:
Bir buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker, tuz
Domates sos için:
200 gram domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5-6 dal fesleğen
2 diş sarmısak
2 dal taze kekik
Üzeri için
2 çorba kaşığı toz
parmesan peyniri
3-4 dilim kalamar
6-8 adet karides
2 dilim somon füme
1 çorba kaşığı ton balığı
Süslemek için:
3-4 adet haşlanmış midye
Yapılışı
Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın
Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarmısakları ekleyin
İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun
Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin
Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın
Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın
Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin
Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin
Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin
Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın
sofra
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul