Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri







Malzemeler

Hamur için:
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker, tuz
  • Domates sos için:
  • 200 gram domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 dal fesleğen
  • 2 diş sarmısak
  • 2 dal taze kekik
  • Üzeri için
  • 2 çorba kaşığı toz
  • parmesan peyniri
  • 3-4 dilim kalamar
  • 6-8 adet karides
  • 2 dilim somon füme
  • 1 çorba kaşığı ton balığı
  • Süslemek için:
  • 3-4 adet haşlanmış midye
Yapılışı

Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarmısakları ekleyin
İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun
Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin
Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın
Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin
Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin
Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin
Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın

sofra

Alıntı Yaparak Cevapla