Konu
:
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
08-03-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Su Ürünleri Yemek Tarifleri
Malzemeler
1 kg mezgit veya levrek fileto
1 adet soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış pirinç
Tuz
Pane için
2 su bardağı un
4 adet yumurta
Kızartmak için
Sıvıyağ
Yapılışı
Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın
Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun
Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin
5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın
Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin
Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun
Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun
15 dakika buzdolabında dinlendirin
Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın
Sıvıyağda kızartın
Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın
caferuj
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul