Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 1 kg mezgit veya levrek fileto1 adet soğan
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • Tuz

Pane için
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
Kızartmak için

Sıvıyağ

Yapılışı

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın
Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun
Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin 5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın
Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin
Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun
Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun 15 dakika buzdolabında dinlendirin
Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın
Sıvıyağda kızartın
Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın

caferuj

Alıntı Yaparak Cevapla