Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri








Malzemeler
  • 1 adet levrek
  • 5 dal taze soğan
  • 3-4 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rezene
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Patatesler için
  • 4-5 adet küçük boy taze patates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber1 tutam rezene, tuz
Yapılışı

Levreği temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın
Taze soğanları ince kıyıp geniş bir kaba koyun
Üzerine irice kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin Tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edin Tuz ve rezenenin yarısını serpip karıştırın
Hazırladığınız harcı balığın karnına doldurun
Araya defne yaprağını koyun
Daha sonra üzerine sıvıyağı gezdirip kalan rezeneyi serpin Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayıp kuruladıktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayın
Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, toz kırmızıbiber, rezene ve tuz serpip harmanlayın
Patatesleri tepsiye, balığın etrafına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla