Yalnız Mesajı Göster

Su Ürünleri Yemek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ürünleri Yemek Tarifleri









Malzemeler
  • 2 adet Çipura (kişi sayısı kadar)
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 limon
  • ½ demet maydanoz2-3 diş sarımsak, tuz
Yapılışı

Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir Üzerine halka doğranmış soğanlar yerleştirildikten sonra yıkanmış ve temizlenmiş balıklar konulur
Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır
Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranırtuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir
Son olarak kalan domates soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilereksıcak servis yapılır

lezzetler

Alıntı Yaparak Cevapla